SzS Subotica: JKP „Parking“ pljačka građane, puni se budžet za lažne izbore

JKP „Parking“ je pre dve nedelje obavestio građane Subotice da se od 1. novembra naplata parkiranja produžava do 21h, a na parkingu kod OU do 23h. Prošle nedelje je doneta odluka i o poskupljenju parkinga, čime se nastavlja  otimačina  i bahata politika rukovodstva grada.

Ne postoji ni jedan razlog za donošenje ovakvih mera  koje će dodatno urušiti ionako nizak standard građana. JKP „Parking“ sasvim sigurno ne može da opravda  ni produženje vremena naplate ni povećanje cena parkiranja jer ne postoji nikakvo povećanje troškova funkcionisanja ovog preduzeća.

JKP „Parking „ se u odnosu na druga javna preduzeća u Subotici izdvaja po tome što ubira prihod na osnovu skoro nepostojećih ulaganja. Čak ni osnovnu delatnost, održavanje parking mesta  ne obavljaju kako treba već npr. U zimskom periodu naplaćuju neuređena i neobeležena parking mesta.

Stoga je više nego očigledno da JKP „Parking“ samo ima obavezu da obezbedi što veću količinu novca za predstojeće izbore na svim nivoima.

Umesto da traže rešenja kako da građanima olakšaju život, obezbede dovoljno parking mesta po relanim cenama, pokažu odgovorno postupanje prema osobama sa invaliditetom npr, rukovodioci se bave obezbeđivanjem paketa sa hranom i gotovinu za isplate glasačima čije glasove kupuju.

JKP „Parking“ ima veliki priliv gotovog novca sa parkinga kod „Buvljaka“ i kod Otvorenog univerziteta. Na „Buvljaku“ već odavno postoji sumnja u zloupotrebu parking karata od strane onog ko ih kontroliše i štampa. Dosta govori i činjenica da JKP „Parking“ uporno odbija da kod Otvorenog univerziteta uvede plaćanje platnim karticama.

Sve ovo samo dodatno ukazuje na neophodnost i opravdanost bojkota predstojećih izbora.  Opet će sve biti kao i na prošlim izborima: novcem otetim od građana kupovaće se glasovi, deliće se lanč paketi, zaposleni biti ucenjeni a mediji prenosti  samo aktivnosti funkcionera režima.

Građani Subotice ne zaslužuju ni ovakvo nestručno upravljanje gradom, ni otimanje novca kroz razne namet i dažbine. Građani Subotice zaslužuju mnogo bolje, zato je neophodno da se ujedinimo u bojkotu lažnih naprednjačkih izbora.KOMENTARI

 1. Buny kaže:

  Mišljenje jedne građanke na sva saopštenja svih stranaka ove zemlje:svi ste isti i svi radite u interesu vladajuće stranke.svi se j….e!

 2. komšija kaže:

  Podržavam samo ovaj deo odluke za parkiranje kod Radničkog do 23h. Svi su ostavljali kola ujutro i odlazili u 21 h kad se digne rampa. Tako su pravili gužvu na parkingu a nisu nista placali. E sad nek cekaju do 23 h ako hoće da ne plate.

 3. Loka kaže:

  Produzili da bi placali njih podeset,koji primaju platu a ne pojavljuju se na rdna mrsta.

 4. Marina kaže:

  Da pljačkaju znaju, a da realizuju što je izglasano prošle godine u julu besplatan parking za trudnice, porodilje i porodice sa troje i više dece ne znaju kako da realizuju

OSTAVITE KOMENTAR