Tabla na novoj zgradi

„U želji da se podsetimo jednog davno zaboravljenog vremena i ljudi koji su stvarali i oblikovali duh našeg grada, pred vama se nalazi mural originalne stare reklame za „Prvu subotičku tvornicu bombona i čokolade“ osnovane…“

Tako počinje tekst na tabli koja je upravo postavljena na novu građevinu u Borovo ulici (Dimitrija Tucovića). Time je mural sa motivom stare reklame upotpunjen i kratkom istorijom porodica Brummer i Ruff. Informativna tabla ima zadak da prolazniku rasvetli zagonetku otkuda ova reklamna koja već na prvi pogled odaje da pripada jednom drugom vremenu.

Pre neki dan u prizemlju zgrade je otvorena poslastičarnica VREMEPLOV.

 KOMENTARI

 1. Buby kaže:

  A ja još nisam bila u Vremeplovu juju. Kolačići dolazim …

 2. gligorije kaže:

  extra je.

 3. stormwatch kaže:

  Nadam se samo da nije losha kao vremeplov u ns….jedna od najgorih poslasticara u kojima sam bio.

 4. Krempita kaže:

  Cene ‘evropske’ kolači 170din. 190din. A ima bogami i za 240din….

 5. stormwatch kaže:

  @Krempita

  Jeste li sigurni da su evropske cene? U pravoj i jedinoj zapadnoj Evropi su kolaci neki minimum od 2.70 Eur pa do nekih 9.95 Eur, zavisi od mesta do mesta, prosek 3.90 Eur po kolacu. Mozda je 1.35 Eur cena kolaca u rumuniji, bugarskoj, madjarskoj, ceskoj i slovackoj evropska cena…ali to nije, niti ce ikad biti Evropa.

 6. Malena kaže:

  Ma budite malo realni. Jeste puno i 170 i 190 dinara,ali ako vec idete u poslasticarnicu budite spremni i da platite. Ne asortiman vec tradiciju imena i sta je ono nekada predstavljalo. Koliko se para ostavlja u kaficima? Setite se doba kada su se stidljivi ljubavni sastanci dogovarali u poslasticarnicama…

 7. Ruf kaže:

  Zgrada je prelepa. Drago mi je sto se tako lepo uklopila, a mural je pun pogodak.

 8. stormwatch kaže:

  @Malena

  Ako je poslasticharnica dobra, onda cena i nije bitna, ipak je to uzhivanje. Samo se nadam da imaju svoju sopstvenu produkciju, a ne da se kolachi dovoze leti na +38 u NEKLIMATIZOVANOJ Zastavi Florida Poli kao u sluchaju jedne druge poslastichare par ulica dalje.

 9. stormwatch kaže:

  @MSNMS

  Pa zato ti ides na ledenu kocku kod Hašima posle Bauštele na Gurtli….zato shto ti mislish da Nemci nemaju pojma o kolachima. Da si nekad zaista jeo kolach u nemackoj, video bi da imaju pojma, dosta vishe nego tvoji poslastichari.

 10. avet kaže:

  Ko je projektant te zgrade, da li neko zna?
  Zaista je zgrada pun pogodak, ima u Subotici još nekoliko jako lepih zgrada koje su građene u poslednjih 20 godina, verovatno je isti tim ili osoba projektovala.
  Jedna je ona zgrada pored hotela Patrija prema Gradskoj kući, a druga pored Radničkog univerziteta na uglu Vase Stajića.
  Lepota se tek onda vidi kada lišće sa drveća u jesen otpadne, pa se zgrada vidi u celo.

 11. stormwatch kaže:

  @avet

  Slazhem se, ova zgrada je malo remek delo isto kao i druge zgrade koje ste nabrojali. Ja bih tu dodao i onu zgradu u Ivana Gorana Kovacica odma posle Evangelisticke crkve, ta je jedna od prvih zgrada sa kako takvim stilom napravljena u Su posle neslavnih 90tih.

OSTAVITE KOMENTAR