Tačno u podne – stop poskupljenju

Udruženje bankarskih klijenata Efektiva pozvalo je vozače u Srbiji da u ponedeljak u podne zaustave vozila na 10 minuta u znak protesta zbog skupljeg osiguranja

osiguranje

U saopštenju Efektiva poziva sva udruženja vozača, taksi udruženja, udruženja autoprevoznika, motociklista, kao i istaknute pojedince, da se udruže kako bi se "koordinisanom akcijom u budućnosti sprečili slični potezi osiguravajućih kuća i države".

 

"Udruženje Efektiva će paralelno sa tim aktivnostima, tražiti način da se pravnim sredstvima poništi ova sramna odluka koja ide direktno na štetu građana Srbije, a u korist osiguravajućih kuća", ocenjuje se u saopštenju.

 

To Udruženje je ponovo pozvalo nadležne, pre svega Narodnu banku Srbije, da povuku Odluku o povećanju obaveznog auto osiguranja motornih vozila za 45 odsto i vrate cene na raniji nivo.

 

RTVKOMENTARI

 1. Suboticanin kaže:

  Nema opravdanja za poskupljenje, i to je zalosno sto nas drzava neuzme u zastitu jer i ovako disemo na škrge.

  Sramota za osiguravajuce kuce.

 2. Nebitno kaže:

  Problem je što od 5. oktobra 2000. godine ovom državom upravljaju strani karteli osiguravajućih kuća, banaka, privrednika, političara… Narodna banka Srbije i država Srbija nemaju dovoljno snage da se toj pošasti odupru jer je još uvek postoji značajna umešanost Zapada u domaće finansijske, privredne, političke i druge aktivnosti. Kapitalisti se teško odriču smanjenja zarade te u tom smislu povećavaju cene roba i suluga kako bi zarada uvek bila na istom nivou. Godinama pada nivo prodaje novih i polovnih vozila, goriva i rezervnih delova a povećanje cene goriva i osiguranja još će više smanjiti broj vozila na putevima. Samim tim promet i prihodi od prodaje vozila, goriva, rezervnih delova, osiguranja… biće sve manji.

  Ima li tu ekonomske logike? U državi gde je je sve postavljeno suprotno zakonima privrede, ekonomije i logike da, inače ne!

  Pre nekoliko dana građani su masovno dobili od JKP "Dimničar" opomenu pred tužbu za "dug" po osnovu čišćenja i kontrole odžaka a da godinama niko nije dolazio ni da čisti ni da kontroliše. Takva naplata predstavlja krivična dela: prevara iz čl 208., zloupotreba poverenja iz čl. 216, zloupotreba monopolističkog položaja iz čl. 232 i zloupotreba položaja odgovornog lica iz čl. 234.

  Nažalost, 95% građana je neobrazovano, glupo i naivno i plaća sve što se od njega traži ma koliko bilo nerealno skupo ili čak i nezakonito. Čak će plaćati i kada država prevelika ili nezakonita potraživanja potražuje opomenom pred tužbu. Plaćaće i kada država za ta prevelika ili nezakonita potraživanja pokrene prinudnu naplatu u izvršnom postupku. Ako kojim slučajem "dužnik" podnese prigovor i završi u parnici onda tek kreće "igranka bez prestanka" nezakonitih radnji u kojoj saučestvuje i sud! Sve je od početka smišljeno da se uzme koliko treba a ne koliko je EKONOMSKI realno! Savremeno društvo počiva na talentu, stručnosti, kvalitetu rada i tržišnoj ekonomiji a ne na nestručnosti, diletantizmu, neradu i političkim dekretima. To je taj "samo jedan mali detalj" koji je suština problema.

  Zlo se može pobediti samo ukoliko se ne hrani, ne podržava u opstajanju.

  BOJKOT PROTIVPRAVNIH I NEEKONOMSKIH POTEZA DRŽAVE!

   

   

   

 3. stormwatch kaže:

  Podsecam gospodina sa nadimkom "nebitno" da je javno prozivanje vecine gradjana jedne zemlje…citiram njegovu izjavu "95% građana je neobrazovano, glupo i naivno i plaća sve što se od njega traži ma koliko bilo nerealno skupo ili čak i nezakonito." spada pod ostru uvredu vecine, koju je po zakonu R. Srbije moguce podvesti pod Krivično delo uvrede čl.170 st.1 Kz. Isto tako, gospodina pod nadimkom "nebitno" podsecam i da se deo recenice "ma koliko bilo nerealno skupo ili čak i nezakonito." koja je potekla iz "pera" istog autora, moze podvesti pod atak na organe letigimno izabranih drzavnih tela. 

  Posto se ovaj sajt hostuje na stranom domainu, t.j.  H******* ****** IP adrese ***.****.***.*.11 zbog ovakvih i slicnih ispada u proslosti, pretnji smrcu oredjenim sagovornicima od strane drugih sagovornika, klevetanju sagovornika u izricanju istinitih tvrdnji i izrecenim uvredama na istinite izjave od strane odredjenih sagovornika, tuzbu je po visoko tehnoloskom pravu (Internet Law) moguce predati i slucaj voditi na tlu zemlje u kojoj se sajt hostuje.

 4. amacak kaže:

   

  Nebitno:

  Nažalost, 95% građana je neobrazovano, glupo i naivno i plaća sve što se od njega traži ma koliko bilo nerealno skupo ili čak i nezakonito. Čak će plaćati i kada država prevelika ili nezakonita potraživanja potražuje opomenom pred tužbu. Plaćaće i kada država za ta prevelika ili nezakonita potraživanja pokrene prinudnu naplatu u izvršnom postupku. Ako kojim slučajem "dužnik" podnese prigovor i završi u parnici onda tek kreće "igranka bez prestanka" nezakonitih radnji u kojoj saučestvuje i sud! 

   

  ako učestvuje i sud znači da će platiti svakako, manju sumu ako odmah plati račun ili mnogo veću ako se inati pa dođe do suda i prinudne naplate. 

 5. Lenin kaže:

  @stormwatch   angry mob…?!!!

   

 6. stormwatch kaže:

   

  Lenin:

  @stormwatch   angry mob…?!!!

   

   

  Gospodine Lenin, da li znate da slika srednjeg prsta (koju ste vi meni uputili) moze biti upotrebljena protiv vas na sudu? Ona predstavlja ilustrovanu uvredu koju je na sudu nemoguce opovrgnuti za razliku od pisanih stvari.

 7. Nebitno kaže:

  "OŠTRA uvreda VEĆINE" ???

  KZ RS

  Uvreda

  Član 170

  Neće se kazniti za delo učinilac, ako je izlaganje dato u okviru ozbiljne kritike u naučnom, književnom ili umetničkom delu, u vršenju službene dužnosti, novinarskog poziva, političke delatnosti, u ODBRANI NEKOG PRAVA ili ZAŠTITI OPRAVDANIH INTERESA, ako se iz načina izražavanja ili iz drugih okolnosti vidi da to nije učinio u nameri omalovažavanja.

  -*-

  "atak na organe letigimno izabranih državnih tela" ???

  ATAK? LETIGIMNO?

 8. stormwatch kaže:

  "Nebitno

  08. 07. 2014. u 06:45 Citiraj

   

  Budale najviše boli kada ih ignorišete a najopasniji su kad dobiju pažnju. Imajte to na umu."

   

  Jos jedno sveze Krivično delo uvrede čl.170 st.1 Kz.

   

   

 9. pera kojot kaže:

  @ nebitno

  Kad si tako obrazovan sto se tice KZ-a da li si podneo tuzbu ili si zabio glavu u pesak ko noj,pa sad svoje frustraije ispoljavas ovde???

 10. Nebitno kaže:

  pera kojot:

  @ nebitno

  Kad si tako obrazovan sto se tice KZ-a da li si podneo tuzbu ili si zabio glavu u pesak ko noj,pa sad svoje frustraije ispoljavas ovde???

   

   

  Da, u više navrata. Mada, slađe mi je kada licu ukažem na postojanje krivičnog dela radnjom koju je preuduzeo ili namerava da preduzme.

 11. stormwatch kaže:

   

  Nebitno:

  pera kojot:

  @ nebitno

  Kad si tako obrazovan sto se tice KZ-a da li si podneo tuzbu ili si zabio glavu u pesak ko noj,pa sad svoje frustraije ispoljavas ovde???

  Da, u više navrata. Mada, slađe mi je kada licu ukažem na postojanje krivičnog dela radnjom koju je preuduzeo ili namerava da preduzme.

   

   

  Citajuci sopstvene poruke gospodine Nebitno mozete sami naci vise primera, to ce vam reci svaki pravnik laughlaugh.

OSTAVITE KOMENTAR