Tadić i Pastor

Razgovori između lidera Demokartske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara Borisa Tadića i Ištvana Pastora kojima je prisustvovao i predsednik vojvođanskih demokrata Dušan Elezović protekli su u „konstruktivnoj atmosferi“ pa je razrešen nesporazum koji je nastao između ove dve stranke zbog ne glasanja za budžet Srbije, kulminirao proterivanjem odborničke grupe SVM iz vlasti u Subotici i Senti.

-Razgovarali smo otvoreno o nagomilanim problemima zbog kojih su mediji proteklih meseci dovodili u pitanje koaliciju SVM i DS, iako sam sve vreme uporno objašnjavao da smo, bez obzira na ono što se dešavalo u subotičkoj i senćanskoj skupštini , i dalje članica vladajuće koalicije- izjavio je za Blic Pastor. -Dogovoreno je da se današnji razgovori nastave kako bi se u hodu rešavali aktuelni problemi.

Poslanici SVM u republičkom parlamentu će, nastavio je Pastor, i dalje biti deo vladajuće većine.
-Tradicionalno uspešnu saradnju ćemo nastaviti kako bi se nastavila ubrzana integracija naše zemlje u evropske institucije. Uprkos aktuelnim problemima koji su se u međuvremenu desili u nekim lokalnim skupštinama, dogovorili smo se da se u nastavku ovih razgovora to na demokratski način razreši.

Inače, Pastor je kazao da će „SVM biti u koalicionom savetu sa DS ali to ne znači da će se odreći svog stranačkog identiteta“ .
Lideri ove dve stranke u razgovorima su se dotakli sve učestalijih spekulacija i najava o budućoj koaliciji SVM i SNS Tome Niklića.
Pastor je za Blic ponovio raniju izjavu da „ o tome sa Nikolićem, kojeg inače retko viđa , nije nikada razgovarao“.

A što se tiče njegovog nedavnog susreta sa liderom najveće opoziciuone stranke Fides Viktora Orbana u Budiumišeti i Tomislava Niklića Pastor je kazao:
-Tog dana gospodin Orban pored mene primio je gospodina Niklića i republičkog premijera Mirka Cvetkovića. Iako ti razgovori sa Vikotorom Orbanom nisu bili zajednički već odvojeni, iz agencijskih vesti to nije moglo da se zaključi- objasnio je Pastor i ponovio da „nikad nije razgovarao sa Nikolićem o koaliciji“.

Izvor: BilcKOMENTARI

 1. Markes kaže:

  Samo da se ne vrate vise u koaliciju u gradu. Hvala lepo.

 2. gradjanin kaže:

  лично мицлим да су исти… ни ови неће направити проеокрет у граду, цамо красти :no:

 3. Markes kaže:

  Nebih se slozio sa vama! Zna se ko je bio glavni kocnicar u razvoju grada svih ovih godina.

 4. coyote kaže:

  Videcemo koliko su sposobni. Barem više nemaju izgovor da ih SVM koci. ;)

OSTAVITE KOMENTAR

+ 83 = 84

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: