Takmičenje u Street Workout-u

Na inicijativu neformalne grupe “Bar Devils”, a uz podršku Kancelarije za mlade, u cilju promovisanja rekreativnog sporta, danas se u Dudovoj šumi održava humanitarno takmičenje u Street Workout-u. Svako je mogao da se prijavi za učešće, a prikupljen novac od prijava će ići u dobrotvorne svrhe. 

 

Dudova suma - Street workout (16)

 

Na mestu događaja su bili prisutni i volonteri Kancelarije za mlade koji su doprineli aktivnijem razgovoru sa mladima na temu zdrave ishrane i kvalitetnom provođenu slobodnog vremena.

 

Dudova suma - Street workout (33)

 

Street Workout je relativno novi način vježbanja koji se javlja 80-ih godina u Americi, da bi se kasnije prenio u Europu, i tu počinje njegova ekspanzija. Trenutno najbrži rastući trend fitnesa se oslanja na materijale pronađene u okruženju i igralištima. U pitanju je kombinacija gimnastike i akrobatike na otvorenom, sa jednom dodatnom dozom razmišljanja same osobe koja nastupa, gdje njegov nastup prerasta u jedan slobodan stil koji postaje atraktivan i puno zabavniji nego klasična gimnastika.

 

Dudova suma - Street workout (5)

 

U Street Workoutu se mogu upustiti apsolutno svi, bez obzira na pol, godište, fizičku spremnost. Tri glavne karakteristike ovog sporta su: 1.Street workout je potpuno besplatan. 2.Krasi ga izuzetna atraktivnost. 3.Vrlo je efikasan za čovekovu muskulaturu, zglobove i tetive.

 

Dudova suma - Street workout (12)

Dudova suma - Street workout (18)

 

Više fotografija sa ovog događaja možete videti u povezanoj galeriji:

Takmičenje u Street Workout-uKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR