Takmičenje Uskršnjih aranžmana

U Subotici je održano prvo takmičenje Uskršnjih aranžmana između gerontoloških klubova. Tituli najlešeg aranžmana je poneo aranžman članova i članiva Gerontološkog kluba „Đurđin“. Slavica Prčić, iz pomenutog kluba nije očekivala da će predstavljati Gerontološki centar Subotice na takmičenju u Molu, ali kako ističe njima u klubu je najbitnije druženje i razmenjivanje ideja. Uvek se trude da nešto novo izrade.
Na prvom takmičenju „Najlepši uskršnji aranžman“ održanom u Subotici učestvovali su članovi gerontoloških klubova u Subotici i okolini, kao i članovi domova pri Gerontološkom centru Subotica.

uskrs1

uskrs 2

„Pa radili smo, ovaj, te torbe smo bojili sa uskršnjim motivima.Sa zečevima, sa jajima, sa pilićima. Pa smo radili uskršnja jaja, piliće i kokoške od plastelina.Eto tako razne stvari“, kaže, Slavica Prčić, članica Gerontološkog kluba „Đurđin“.

Radovi su nastali u okviru kreativnih i radno-okupacionih radionica, a učestvovali su članovi gerontoloških klubova i korsnici domova pri Gerontološkom centru u Subotici.
„Naime, prva Uskršnja izložba, nadam se da će ona postati tradicionalna. Da ćemo svake godine od sada pa nadalje imati jednu ovakvu izložbicu.Da će naši korisnici i članovi klubova moći da iskažu svoju kreativnost u pravljenju tih uskršnjih aranžmana“, objašnjava direktor Gerontološkog centra Subotica, Petar Balažević.

Najlepši uskršnji aranžman predstaviće Gerontološki centar Subotice na takmičenju sa ostalim ustanovama socijalne zaštite koje se tradicionalno održava u „Domu za stare“ u Molu.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR