Taksi stajališta podeljena u šest zona

Gradsko veće je donelo odluku o Planu razmeštaja lokacija taksi stajališta na teritoriji Grada Subotice, a usvojeno je i rešenje o utvrđivanju cena u okviru taksi tarife na teritoriji Grada Subotice.

Taksisti Subotica taxi prevoz

Ovim planom defi nisan je razmeštaj taksi stajališta na čitavom podrucju grada i okolnih naselja i ona su pogodna za korišćenje i kao stalna i kao prolazna stajališta. Način korišćenja stajališta trebalo bi da odrede nadležne gradske službe, posle odgovarajuće ekonomske i pravne analize. Planom razmeštaja taksi stajališta Subotica je podeljena na 6 zona radi lakšeg identifi kovanja pojedinacnih stajališta.

Zona I – Buvljak, Zona II – Aleksandrovo, Zona III – Prozivka, Zona IV Teslino naselje, Zona V – Aleja, Zona VI – Centar i stajališta u svim mesnim naseljima.

Planirane zone na području Subotice ujedno se poklapaju sa najatraktivnijim delovima grada, gde postoji potražnja za ovim vidom prevoza putnika. Iz tabelarnog prikaza se jasno vidi da je najviše stajališta ujedno i parking mesta obezbeđeno u najužem centru grada, sa 20 stajališta, na kojima je obezbeđeno ukupno 76 parking mesta, što po broju znatno premašuje bilo koju drugu zonu u gradu.

U okolnim naseljima (Palić, Čantavir, Bajmok ….) su takođe obezbeđena stajališta, ali sa znatno skromnijim brojem mesta u skladu sa potražnjom za ovim vidom prevoza.

Članovi Gradskog veća dali su saglasnost na Odluku o kreditnom zaduženju JP „Palić Ludaš“ Palić, a usvojili su i odluku o prenosu prava javne svojine bez naknade Policijskoj upravi u Subotici.

 

Subotičke novineKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

60 + = 64

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: