Talentum u Mađarskom kulturnom centru

Juče je održana Etno plesaonica tokom koje je predstavljeno Umetničko udruženje talenata „Talentum” iz Subotice  i gde su učesnici mogli kroz aktivno učešće da se upoznaju sa radom ovog udruženja.

Ovaj događaj se održao u okviru projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

Izuzev podučavanja mađarskog folklora Umetničko udruženje talenata „Talentum” obrazuje decu i omladinu u različitim oblastima izvođačkih umetnosti kao što su pevanje, muzika, ples, gluma i drama. Osnovni zadatak udruženja je da prenese umetničko obrazovanje, svojim jedinstvenim, posebnim alatima, te da na taj način doprinese razvoju svestrane, zrele, kreativne ličnosti.

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli. Zahvaljujući lokalnim običajima i kulturnoj raznobojnosti u jednoj od najzanimljivijih regija Evrope, na teritoriji Evroregije DKMT nalaze se županije Bač-Kiškun i Čongrad, kao i Autonomna pokrajina Vojvodina. Na ovim područjima već vekovima zajedno žive mnoge nacije, čuvajući svoju tradiciju i svoje običaje, te čineći tako svakodnevicu raznobojnijom.

Colourful Cooperation promoviše reginalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat u decembru otvara vrata Mađarskog kulturnog centra na Paliću, budućeg mesta susreta i razmena ideja, mesta u kome će se pružati podrška regionalnim umetnicima i promovisati najrazličitiji trendovi u kulturi.

Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija implementira se u okviru finansijskog perioda 2014-2020 Evropske unije, putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

Za više informacija, molimo posetite veb-sajt programa: www.interreg-ipa-husrb.com.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR