Tamo gde živi Jugoslavija

Jugoslavija je tamo gde su Jugosloveni. A da ih ima, vidi se svakog 2. maja kada se kolone nekadašnjih samoupravljača upute ka Blaškovom Jugolendu.

 

Ponosni na svoju prošlost, ne daju da se zaboravi.

Mala Jugoslavija je vremenom postala regularna destinacija za drugi dan  maja. Mnogobrojni svet koji se ovde skuplja, postiže jedno dobro raspoloženje i celo mesto ima posebnu auru, što može da biva kada se skupe istomišljenici i ljudi koje veže jedna sudbina, jedno vreme, jedan san.

 

Čuje se pesma i šala, po koja parola…Neko prati program na bini, neko se šeta, neki sede u hladu…

Srk i čepić

Čika Mihajlo Jančikin recituje

Blago zemlji koja ima ovakvu omladinu…“ 

Na Triglavu

Masovka

 KOMENTARI

 1. neznam ja nista kaže:

  samo secanja nista vise
   

 2. Bisni kaže:

  Srbija je veliki dio svog identiteta polagala u jugoslavenstvo i njegovom propašću otvorio se problem redefiniranja srpskog identiteta. Izvorni svetosavski pravoslavni okvir postao je preuzak za mješovitu vojvođansku sredinu pa su oni čije povijesno pamćenje ne dopire dublje od 70 godina u prošlost prihvatili identitet koji nije konsolidiran u pravcu budućnosti nego prošlosti i izrazito je obojen ideologijom koja je povijesno nestala osim u ovakvim socijalno marginalnim i bizarnim formama. U socijalnom pogledu riječ je o tranzicijskim gubitnicima, sloju koji je hipertrofirao na krilima lažnog komunističkog blagostanja stvorenog na inozemnim kreditiranjima i jeftinoj radnoj snazi. U svakom slučaju, jugoslavenstvo je već odavno zaboravljeno u većini ex YU republika.

 3. krass1 kaže:

  Da, ali kod mnogih koji su tamo bili lepa secanja. Ako ni zbog cega drugog, bili su dosta godina mladji, zaposleni i vecinom ziveli od svojih plata neki mnogo mirniji zivot nego sto je danas.

 4. imre1950 kaže:

  Dali neko zna gde se moze kupiti zastava Jugoslavije?

  Pozdrav

  Imre

 5. Double P kaže:

  imre1950:
  Dali neko zna gde se moze kupiti zastava Jugoslavije?

  Pozdrav

  Imre

  Probajte traziti u nekim javnim ustanovama kao sto su npr skole ili zadruge (?). Mozda imaju koju zastavu u magacinima, koja skuplja prasinu 20 godina. 

  Ja imam jednu lepu zastavu sa petokrakom, dobio sam je u osnovnoj skoli dok sam je kao djak pohadjao. Dan danas je cuvam  😎

 6. Dragisa kaže:

  potrazi zastavu sfrj i stari pasos sfrj sve se moze naruciti na adresi sfrj konzulata u podgorici,mislim,odkucaj konzulat sfrj na netu i dobices adresu za kontakt

OSTAVITE KOMENTAR