Tavankut: „Treptaji“ kvare kućne aparate

Nekoliko puta u zadnje vreme, u medijima se pojavljuju objave da će u pojedinim gradskim i prigradskim mesnim zajednicama, doći do radova na elektro-energetskim postrojenjima, te da će iz toga razloga u određenom vremenu u određenim naseljima ili delovima grada doći do isključenja struje.

Problem nije nikakav, šta više, uštedećemo koji kilovat za tih par sati. Ili se varamo?

struja zica bandera

Dakako da se varamo. Ukoliko dođe do naglog i nenajavljenog isključenja tvz. treptaja, tada nam usled nenadanog i nenajavljenog isključenja neretko pregorevaju aparati. Tada shvatimo da ne štedimo ama baš ništa, čak gubimo i ovo malo pokućstva koje je retko gde  novije generacije, pa taman i da jeste novije, pitanje je da li koji aparat može izdržati ove, običnim rečnikom rečeno –treptaje.

Ljudi iz Bajmoka su se žalili zbog ovoga isto kao i meštani Tavankuta kojima je nadležna distribucija u Bajmoku.

Do sada, usprkos brojnim žalbama meštana, niko nije izdao zvanično saopštenje o čemu se radi i do kada će trajati ovo treperenje struje. Na pozive meštana se odgovara kako-kada. Poznat je slučaj gospođe koja je pozvala ED i posle telefonskog prespajanja dobila navodno kol-centar u Novom Sadu. Dotična gospođa je pozvala više iz razloga da bi ukazala na problem, međutim, rečeno joj je kratko:

„U pitanju je to što je ptica stala na mokru žicu“

Ovo nije odgovor niti je u redu da potrošači ne dobiju nikakvo konkretno objašnjenje , koje sada već i ne očekuju. Kao oni koji plaćaju utrošenu električnu energiju , potrošači očekuju da se kvar ukoliko postoji otkloni i da se sa ovakvi slučajevi više ne ponavljaju.KOMENTARI

 1. Lenin kaže:

  To se dešava i kod nas,od zorke do kelebije!

 2. jasso kaže:

  Imamo i mi problem ovde na prozivci,kod nas evo vec par dana dolazi do nestanka struje na sekundu ili dve i naravno sve se gasi sto radi i onda opet ukljucuje,neki put i vise puta za redom i onda nije cudo da crkavaju uredjaji,a trafo nam je pored drugog ulaza,ni dvadeset metara i nema zica da ptice staju na mokru zicu,sto kazase strucnjaci iz distribucije…

 3. laki kaže:

  Političari, a ne stručnjaci rukovode svim u ovoj us**noj državi. Zato nam ništa i ne funkcioniše. Je*o nas AV koga smo birali (mada sam još uvek 100% ubeđen da je on izbore žestoko pokrao)!!!

 4. Pajo kaže:

  To sigurno rade da bi mi morali nove aparate kupovati! Salim se! No kod mene desi se da mi pri potrosnji 5 kw zimi napon padne na 180 necega!

 5. lacika kaže:

  Ma treba im opet razbijat stakla, na zgradi ED mozda ce posle tog majmuni biti kulturniji.

 6. Šumski kaže:

  Kad nas poroblemi naostre moramo i mi biti ostri jer ovi koji ga tupe ima dosta tako da možemo samo da kumimo i molimo ali ništa

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: