Tavankutski putevi…ili močvara

Posle nedavnog otopljenja snega mnogi Tavankućani su se, posle par dana u zatvorenom , zaželeli šetnje, svežeg vazduha  i otvorenog prostora. Sve je to u redu ali…

Tavankut sa svojim ulicama, u rubnim delovima ali i u samom centru neverovatno podseća na,  ni manje ni više nego – močvaru. Blato po putevima je bukvalno nepremostivo čak i za motorna vozila dok pešaci i biciklisti veoma dobro moraju gledati kuda će zakoračiti jer voda i blato su svuda.

P1010639

Tavankućani se tada pitaju sa punim pravom: Zašto je Tavankut uvek izostavljan iz svih rebalansa budžeta i planova za asfaltiranje? Uvek sa jakom privredom,uvek puneći budžete, oni i dan danas nemaju čak ni trotoare a kamoli puteve ,pa nije ni čudo što se pitaju: Za čega plaćaju poreze? Za čega su meštani izdvajali za samodoprinos?

Bilo kako bilo, posle i najmanje kiše, sneg i da ne spominjemo, oni koji su u najstrožem centru ostaju maltene zarobljeni i odvojeni od sela. Najgore je starima i deci koja idu u školu. Deca se iz sporednih ulica jedva probijaju do škole. Ovo je nedopustivo, jer se na Tavankutu nikada nije štedelo kada se odvlačio pesak za potrebe širom opštine i šire, upravo za izgradnju puteva, te je više nego neshvatljivo to što nemamo barem trotoare da nam deca u školu ne idu u gumenim čizmama i peške.

P1010646

Uvek je na pitanja zašto Tavankut  nije asfaltiran, postojao šablonski odgovor nadležnih decenijama unazad: „živite na peskovitom tlu, pesak sve upija“.

Da, upija pesak i ona predizborna obećanja, kada se u Tavankut  sjate znani i neznani dušebrižnici koji ne štede na rečima i obećanjima.

Da su samo obećanja o asfaltiranju u pitanju, pa još i donekle. No pitamo se zašto se valjano ne urede putevi koji su asfaltirani ali su u znatnoj meri oštećeni zbog prolaska kamiona teretnjaka koji odvoze naše voće i naše “rudno bogatsvo”, naš PISAK.

Kako god, građani Tavankuta gledajući sve gore puteve pitaju se: Dokle ovako?

P1010642

P1010644

P1010647KOMENTARI

  1. Anonimni kaže:

    Ovakva je i Subotica!!!!!

  2. Bikovčanka. kaže:

    „“““Ovakva je i Subotica!!!!! „“““, i komad Bikova. Al šta sad? Da li smatrate da mi u prigradskim naseljima nemamo prava na infrastrukturu? Posebno putnu. Ili možda skrećete pažnju da i Subotica kao grad ima istih problema? Svesni smo mi svi toga, da je svuda isto doduše manje -više. Inače tekst smatram ok. Tavankućani se bore za ono što mnogi imaju već više decenija:asfalt,vodovod, kanalizacija.

  3. Alisa u Zemlji čuda kaže:

    A meni se učinilo da je u pitanju tranzitna ulica Maksim Gorki od Harambašićeve do M. Gupca, posle nanošenja blata sa nekad beše travnjaka, a sada divljeg parkinga. Nije ni čudo što komunalci isto ne uočavaju, jer se kao i ostali ne pridržavaju ograničenja brzine, nego u famoznim službenim škodilacima profijuknu pored svetlosnom brzinom. Sa sve okrenutom glvom na drugu stranu. Vreme je da i oni fasuju prijavu!

OSTAVITE KOMENTAR