Tehnike za kontrolu besa

U Centru za socijalni rad počinju seanse sa počiniocima nasilja. Stiglo je već 60 prijava.

siledzija

 

Centar za socijalni rad (CSR) u Subotici partner je novosadskom CSR u programu Ujedinjenih nacija za razvoj „Tretman počinilaca nasilja u partnerskim odnosima“. Timovi stučnjaka u oba centra uskoro započinju individualne i grupne seanse s počiniocima nasilja.

 

-Tajnost je zagaratovana a program će sprovoditi naši stručni radnici psiholozi Nada Vereš i Boris Telečki iz Centra za savetovanje i podršku. Počinioce nasilja mogu da upute CSR, tužilaštvo, policija, sud. Očekujem da se sugrađani i sami jave jer se ljudi lakše otvore kada su u grupi s drugima koji imaju isti problem. S počiniocima se sklapa ugovor o nenasilju i uspostavlja se kontakt sa žrtvom – objašnjava vd direktora CSR Dijana Prćić.

 

Nakon pripremnih seansi s počiniocima, grupni rad traje šest meseci u 24 seanse. Radiće se tehnike za kontrolu besa, a procenjivaće se motivacija počinioca za grupni tretman. U centar je već stiglo 60 prijava.

 

 

BLICKOMENTARI

  1. Loš Đak kaže:

    Trebalo bi pre „Tretmana počinilaca nasilja u partnerskim odnosima“, prekinuti „partnerske odnose“ dotičnih i pojedinih radnika MUP-a, Pravosuđa, Inspekcije ….
    Dokle god oni postoje, džaba krečite.

  2. Komšija kaže:

    Šalite se? CSR ? Ima li još neko poverenja u njih??

OSTAVITE KOMENTAR