Tehnologija strave i užasa

Jedna od tradicija kojih ćemo se morati odreći približavajući se EU, je prodaja (kupovina) domaće rakije. Po evropskim propisima, svako ko proizvodi „vatrenu vodu“ za prodaju, moraće da ima TEHNOLOGA. Upravo ovih dana je jedan od njih uhapšen u aferi subotičke trovačnice SCAID. U ovom slučaju, zbog tehnologije smrti. Možda su mislili da i oni mogu da, ugrožavanje zdravlja i života ljudi, pripišu osiromašenom uranijumu, iza koga su se sakrili svi naši trovači.

Prvo masovno trovanje metil alkoholom u našoj zemlji, dogodilo se u selu Skorenovcu, kod Kovina 1951. godine. Na jednoj sahrani, poslužena je rakija kojom su se otrovale i preminule 43 osobe.
Pamtimo i čuvenu „Zozovaču“ iz Niša 1998. godine. I tada je umrlo 43 osobe a desetak ih je oslepelo od posledica trovanja metanolom.
Simptomatično je to da prvooptuženi nije otišao na odsluženje kazne, što je javnost saznala u aferi podmićivanja sudije. Osam godina kasnije, kada je pohapšena grupa zvana „stečajna mafija“, pučanstvo je saznalo da je među njima i pravosnažno osuđeni za trovanje rakijom i korupciju, ali da nije na odsluženju kazne, iz nepoznatih razloga.
I u Subotici je viđan taj scenario više puta, kada su neki direktori ili kontroverzni biznismeni hapšeni i optuživani uz svu medijsku pažnju a da se isti ti mediji nisu zanimali za epilog , jer je on usledio posle višegodišnjeg razvlačenja i u tišini advokatskih kancelarija i hodnika Suda.
Taj recept je izabrao i vlasnik trovačnice SCAID, koji se povukao u ilegalu dok se stvari ne „srede“ i nešto drugo zaokupira pažnju javnosti.

SlikaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: