Tender za strateškog partnera Banje Palić

Nakon najave da je slovenačka firma "Terme olimia" zainteresovana za izgradnju banje na Paliću, uspedilo je pripremanje tenderske dokmentacije i napokon raspisivanje tendera.

Kako se navodi u saopštenju "Park Palića", Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije, raspisalo je juče Javni oglas za izbor strateškog partnera u cilju razvoja termalnog kompleksa na Paliću, na delu područja koje je obuhvaćeno projektom razvoja turističkog kompleksa Palić, odnosno Master planom Palić.

Slika

Predmet ovog oglasa, objavljenog u medijima, je razvoj termalnog kompleksa na definisanim građevinskim parcelama, ukupne površine od 31.275 m2.
Pravo podnošenja prijave imaju domaća i strana pravna lica kao i konzorcijumi, koji treba da zadovolje predviđene kriterijume naznačene u oglasu, od kojih su ključni da se pravno lice poslovima hotelsko-banjskog turizma bavi najmanje pet godina u bar dve zemlje, da poseduje najmanje dva hotela sa četiri zvezdice u okviru banjskih turističkih destinacija i dva termalna kompleksa, da poseduje uspešnu tehnologiju upravljanja banjskim kompleksima i da u poslednje tri godine ima bar 150 zaposlenih.
Kandidat treba da ponudi minimalnu vrednost investicije od 20 miliona evra.
Rok za podnošenje prijave sa traženom dokumentacijom je 23.08.2010 do 15 sati.
Zahtev za otkup dokumentacije, prosleđuje se Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, Bulevar kralja Aleksandra 15, Beograd. Učesnicima javnog oglasa će biti omogućeno da obiđu lokaciju i pristup sobi sa podacima, u periodu podnošenja prijave.
Sve informacije o ovom oglasu mogu se dobiti u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, u Odeljenju upravno-pravnih poslova i kategorizacije, Sektor za turizam.

Pogledajte oglas na InternetuKOMENTARI

 1. Gost kaže:

  Sta se tu desava? Napisali ste da ce ti slovenci da grade, kao sigurnisu a sada se ne znam, pokrece se neki tender za izbor.

 2. djomla kaže:

  Pa da bi iole bilo legalno mora da se raspise tender jer se ipak radi o drzavnoj i gradskoj svojini. Pored Terme Olimie postoje i zainteresovani investitori iz Amerike, Madjarske i Izraela, pa ce konkurencija biti velika.

  Ono sto je pozitivno u celoj prici je to da su strani investitori prepoznali potencijal i ako je voda jezera prljava. Jedan od kljucnih stavki je termalna voda koja je trenutno u nadleznosti NISa jer je ta firma svojevremeno busila bunar. Jedan od uslova Terme Olimie je bio i taj da se zagarantuje koriscenje tih izvora vode, tj. da se garantuje da ce buduci investitor moci da koristi te izvore. U suprotnom moze da se desi da NIS jednostavno kroz par godina digne cenu te vode i…

 3. gost kaže:

  Prvo i prvo…ti izvori su u vlasnistvu Lukoila znaci rusa…
  a postoji i dug NISu od vise godina za termalnu vodu sto Palic nije placao i jos nije placeno…….trece …tender je raspisan ali ga ima samo na cirilici …nema na latinici i nema na engleskom…… cetvrto ….rok za prijavu je previse kratak……..tender se nikad ne raspisuje za i u periodu godisnjih odmora… itd ima jos mana ali neka

 4. djomla kaže:

  Prvo hvala na informacijama. :yes:

  Kako je to svojevremno busio NIS a on kasnije prodat Rusima, sasvim je normalno da busotine pripadaju njima. To nije sporno, e sad na drzavi je da taj problem resi, kako bi potencijalnim investitorima bilo zagarantovana cena i mogucnost koriscenja. Bas kao sto napisah u prethodnom komentaru..

  Samo na cirilici? Od kad je to problem, uzme se prevodilac. Ako taj sto zeli da gradi nema para za prevodioca onda… Sumnjam da bilo koji drugi narod kada raspisuju tender, prevodi dokumentaciju na strane jezike i druga pisma. Mozda gresim.

  Oko vremena se potpuno slazemo. I kratak i u nezgodno doba.

 5. Markes kaže:

  Gasifika… ovaj rusifikacija drzave se nastavlja. Hvala onima koji su sve prodali nasoj braci. Kako ce nas odrati, sav sam se najezio.

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: