Teniski turniri uspešno startovali na Paliću i Subotici

U subotu 20. jula na Paliću je počeo deseti profesionalni turnir za teniserke nagradnog fonda od 10.000 dolara pod nazivom “Palić Open 2013”. Turnir je počeo kvalifikacijama u kojim su učestvovale 64 igračice koje su tražile put do glavnog dela turnira koji je počeo juče, 23. jula.

 

Turnir, koji po izjavi sudije Vuka Nikolića, koji na ovom turniru učestvuje već 10. put, služi igračicama da sa što manje novca steknu veoma važne WTA poene i zato je sve veći broj teniserki iz Srbije koje posećuju turnir i ponovo mu se vraćaju.

 

Prelep ambijent i potpuno pripremljen turnir u organizacionom smislu doprinose da je turnir iz godine u godinu sve posećeniji.

 

– Očekujem na turniru da igram dobro. Zadovoljna sam dosadašnjom igrom i volela bih da nastavim dalje ovako. Prvi put sam na ovom turniru učestvovala sa 14 godina i volim da dolazim ovde. Uvek se osećam domaćinski i zaista je prelepo i uživam ovde – izjavila je učesnica turnira Gorana Stevanović.

 

Da li slučajno ili ne, na drugom kraju Grada Subotice održava se još jedan teniski turnir. Radi se o Otvorenom prvenstvu Subotice koji se održava na terenima TK Spartak. Ovo je prvi put da je turnir organizovan a učestvovali su najbolji teniseri Subotice i Palića.

 

Finalni meč se igrao u prelepom ambijentu Dudove šume na terenima TK Spartak . Publika je imala priliku da vidi puno lepih poena kao da su igrali pravi profesionalci.
Pobednik ovog turnira je subotički teniser Aničić Davor koji je za protivnika imao ni malo lakog tenisera Zorana Miljevića. Meč je završen posle skoro puna tri sata igre sa rezultatom 2:1 u setovima.

 

Pobednik je sa sobom odneo prelep pehar i dobio titulu Zlatnog reketa Subotice.
Organizator ovog turnira je ugledni trener u TK Spartaku Savo Rikanović.

 

 KOMENTARI

  1. Anonimni kaže:

    Ovaj tenis posto bas popularan.

  2. adkersu kaže:

    U Subotici uvek bio popularan, igrao se i igraće se. Od 1878.godine! TK Palić jedan je od najstarijih aktivnih klubova u Evropi !

OSTAVITE KOMENTAR