Termalni bazen na Paliću počeo sa radom

Voda na bazenu je termomineralna – lekovita i pomaže kod lečenja reumatskih bolesti i stanja posle povreda i operacija, stanje posle preležanog moždanog udara i slično. Termalna voda se može koristiti i za rekreativne kupke za zdrave korisnike.

termali-bazen-jpg_660x330

Jelisaveta Veselinović već trideset godina svakog leta dolazi na Termalni bazen. Kaže da voda u bazenu ima lekovita svojstva:  „Kad god mogu idem na bazen. Jako mi prija voda, odavno dolazim, jedno trideset godina. Jedva sam čekala da se otvori. Nadam se da će biti u funkciji kao i pre“.

Završena je prva faza rekonstrukcije Termalnog bazena na Paliću, u okviru koje je sanirano dno i izvršen remont linije za prečišćavanje i dezinfekciju vode. U preduzeću „Park Palić“ navode da u narednom periodu planiraju da pripreme Termalni bazen za rad tokom čitave godine.

„Sad se priprema javni poziv za drugu fazu iz sredstava Ministarstva za turizam. Radi se o platou koji je pored bazena oko 400 metara kvadratnih gde će se raditi menjanje pločica, podno grejanje i zatvaranje tog platoa da bi stvorili uslove da se termomineralne vode koriste i van letnje sezone“, objašnjava Miladin Vidaković zamenik direktora d.o.o. Park Palić.

„Moram Vam reći jednu stvar, mene čudi da 20 godina ovaj bazen nije koristio svoju mašinsku sobu. Neke osnovne instalicije na bazenu su tek sada stavljene u funkciju i kada pričamo o ovome ovde ono nije vidljivo, ali je suština urađena. Ovaj bazen je sada u funkciji i ostaje nam da sredimo gornji sloj, a to su druga i treća faza, kao što je kolega rekao. Radimo dalje da bi ovaj bazen zablistao onako kako treba da zablista“, istakao je Nebojša Daraboš, član Gradskog veća zadužen za turizam.

Služba za balneoklimatologiju Instituta za rehabilitaciju iz Beograda je izradila procedure za korišćenje termomineralne vode. Po njihovoj proceduri trajanje opšte kupke je ograničeno na period između 12- 30 minuta dok je optimalno vreme za većinu bolesnih korisnika ali i zdravih osoba 20 minuta. Prema ovoj proceduri prilagođen je i rad termalnog bazen, pošto je ulaz u bazen na svakih pola sata (npr. 9:00, 9:30, 10:00 itd). Optimalni broj dnevnih kupki je 2-3, a za zdrave osobe ne treba biti veći od 5.

Radno vreme Termalnog bazena je od 9 do 20 časova svim danima sem ponedeljka. Cena ulaznice za odrasle je 300 dinara dok je za penzionere i decu cena jeftinija, tj. 200 dinara za penzionere i 100 dinara za decu đačkog uzrasta (7-18 godina). Ulaznica za invalide je 50 dinara. Deca ispod 7 godina starosti ne plaćaju ulaznicu.

 

RTVKOMENTARI

 1. Mercedes kaže:

  Kad cete srediti Palic? Pa da se mi slatko kupamo i plivamo koliko hocemo.

 2. delija kaže:

  benz? 🙂

 3. Alisa u Zemlji čuda kaže:

  Ono što i pored opširne informacije ipak nedostaje je, spremnost JP „Park Palića“ da shodno predloženom posle toliko vremena aktiviraju dečji tobogan sa bazenom u neposrednoj blizini na zadovoljstvo najmlađih.

  Iako bi, po rečima mi g. Vidakovića, zamenika direktora, isti sadržaj sve sa vodom bio ustupljen besplatno, uslov je da se neko prihvati gazdovanja.

  Da li će posle ovog malog iskoraka u pozitivnom pravcu uslediti tzv, Koraci od sedam milja, zavisi od nas samih. Plašim se da u tom grmu leži zeka, kao, uostaom, i godinama unazad!?

 4. zemlja buva kaže:

  Alisa, probudi se. izadji iz puberteta. Tvoji komentari ovde I na prethodnoj temi samo pokazuju da si clan SNSa koji nije u stanju da sabere dva prosta broja. A ako si i neki funkcioner, tesko nama. „o ruk“ politika sa stapovima I kanapom nas nece dovesti nigde.

OSTAVITE KOMENTAR

88 + = 98

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: