Teški dani za učesnike Dakar relija

Veliki svetski maraton, 43. Dakar reli 2021. sasvim je blizu kraja. Preostaje da se održi još samo jedna etapa i potom svečanost na cilju u Džedi.

Naš Gabor Sagmajster je pred novim trijumfom. Verujemo da će po DESETI PUT završiti ekstremno naporni maraton, ovoga puta u Saudijskoj Arabiji, po suncu, na pesku i dobrim delom po totalnom mraku. Ali, kada je neko naoružan velikom voljom onda je svaki cilj dostižan…Odvažni Subotičanin koji će za nekoliko meseci napuniti 50 godina danas je na najdužem specijalnom ispitu bio….. 62…..U generalnom plasmanu zauzima  61. mesto, dok je u klasi „mali kofer“, gde nema prava pomoći mehaničara, na poziciji broj…18. Do sada je, na 43. Dakaru, Sagmajster proveo na motociklu čak 78 sati, 54 minuta i 26 sekundi….punih 12 dana spavao je na zemlji, u šatoru…

Djordje Djenić – Mojsvetbrzine.rs      


KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Druze kakav je to trijumf kad samo zavrsi trku. Ispao je 98 puta ali 10 puta savrsio bolje da se budzet ulaze u mlade prave sportiste nego u stare ljude iskreno koji 98 outa ispadnu a 10zavrse iskreno pricamo

 2. 11 X kaže:

  Auu, 79 sati voznje na motociklu i na ravnom autoputu nije malo, to je vise nego polumesecno radno vreme u dobrim prosecnim privatnim i drzavnim firmama.
  Ima Gabor da se vrati sa relija sa pravim zmijskim telom, ovo ce za njega biti izuzetno naporan kraj.
  Valda ce se izmeriti, -10, 20 kilograma telesne tezine je zagarantovano, necemo ga moci ni prepoznati.
  Znaci, bice mrsav ko glista, prasnjav ko kauboj u vestern filmovima, iscrpljen ko brodolomnik koji je plivao 100 km do najblize obale i crn ko đavo od jakog pustinjskog sunca.

 3. Trijumf kaže:

  @ Anonimni
  15. 01. 2021. u 13:26

  Druze kakav je to trijumf kad samo zavrsi trku.

  Kada bi ti zavrsio osnovnu skolu (barem nize razrede) naucio da citas sa razumevanjem, pises, kao i da se izrazavas u pismenoj formi, bilo bi to za tebe isto nesto trijumfalno.

 4. Glupost kaže:

  Ova neznalica u prvom komentaru ne zna da je uspeh zavrsiti svaku trku pa i reli Dakar…drugo,Sagmajster sam plaća svoje učešće iz pomoć nekih sponzora…zbog nzog mu treba posebno čestitati…pogotovo kada se zna da su same pripreme duge i skupe,a da o povredama na samom reliju da i ne pričam…ko god hoće nesto da komentariše mora nesto i znati o toj temi..

 5. pista kaže:

  Ne znam ko redakciji salje ove afirmativne Dakar izvestaje ali su informacije netacne… ko ima vremena, neka proverava,
  https ://www.dakar.com/en/rankings/stage-12/bike?type=cg
  moze i Sakiku pronaci tamo pri kraju (on inace ima 60. vreme od ukupno 63 bajkera koji su zavrsili trku). Prvoplasirani argentinac trku je inace zavrsio sa 47 sati “sedenja na motoru” i ima 73 kg. Gabesu je trebalo preko 80 sati voznje, a gabarite mu znamo. Nema potrebe ulepsavati stvari, tako je kako je, cestitke svakom ko je zavrsio Dakar, a posebno devojkama koje su pokazale mushkima kako se vozi… ima jedna koja je vozila 17. vreme u generalnom plasmanu. Pa ajd sad…

 6. Dr. Vojvodjanin kaže:

  Biće bolje,”neki “kazu.

 7. Alex kaže:

  Budimo iskreni niko nije očekivao da će pobediti. Pitanje je bilo hoće li završiti ili ne. Tako da je i ovo donekle uspeh sam po sebi. Ima i vozača iz mnogo bolje sponorisanih klubova koji nisu završili.

 8. Anonimni kaže:

  Mene bi bilo sramota da sam ispao toliko puta sa takmicenja

OSTAVITE KOMENTAR

+ 53 = 56