Teško je danas naći dobrog majstora

Svako ko je zadnjih par godina angažovao majstore za građevinske radove u kući i oko nje, zna kako je teško naći nekog pouzdano dobrog. Preporuka je najbolji način da se dođe do pravog čoveka, međutim, najčešće smo prinuđeni da ih tražimo preko oglasa.

U novinskim člancima naići ćete na savete da, recimo, treba tražiti račun, garanciju i slično, što podrazumeva registrovanu firmu, a to prosečan građanin teško može sebi da priušti.

Tako isto i Grad kuburi sa izvođačima koji često za sobom ostavljaju aljkavo urađen posao. Uzmimo za primer jarbol koji je postavljen ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću. Prvog dana septembra oko njega se sakupe najviši zvaničnici da pozdrave zastavu i na svečan način obeleže Dan grada. Sigurno je bar neko primetio kako izgleda podnožje jarbola. Niko od njih kod svoje kuće ne bi platio majstorima a da su mu tako završili posao, pa i da je kokošinjac u pitanju.

Subotičanima teško pada kada se najlepši deo grada oštećuje, a pogotovo ako posle popravke on izgleda još gore. Svako pomeranje betonskih kocki zbog radova na podzemnim instalacijama, za sobom ostavlja neuredno vraćen deo pločnika. Umesto da to bude prilika da se poprave neke nesavršenosti, korzo dobija nove ožiljke.

Možda najgori slučaj nemarnosti predstavlja Harambašićeva ulica nakon prošlogodišnjih radova. Jedna tako posebna ulica u kojoj se zbog ambijenta čuva granitna kocka, bukvalno je doživela vandalizam od strane onih koji su vraćali tu kocku. Teško je opisivo ako se ne vidi svojim očima, mada se odlazak tamo ne preporučuje onima kojima je Subotica bliska srcu, ako im je taj vitalni organ slab.KOMENTARI

 1. Danijel kaže:

  Naravno kad ne skolovani i ne strucni ljudi nazivaju sebe majstorima pa zbrljave poslove na brzinu . Uglavnom su jeftiniji od redovnih majstora , pa za pravog majstora nema mesta na trzistu jer fuser majstori rade dosta jeftinije i grabe poslove i naravno da strucni majstori beze u inostranstvo

 2. Danijel kaže:

  A taj ko je radio Harambasicevu ulicu treba ga u Haski tribunal poslati . I naravno onog koji ih je isplatio za to i preuzeo zavrsene radove , sve na goli otok pa nek uce kako se radi sa kamenjem

 3. Jakuzzi kaže:

  A zasto opstina isplacuje radove koji nisu kvalitetno uradjeni? Ne mogu da sacekaju da pokupe procenat?

 4. Milos kaže:

  Da pogodim: jel i ovo taj cuveni sombor elektro radio? Dragi novinari trazite racun iz gradske kuce za ovaj posao na uvid, da vidimo koliko miliona je gradonacelnik opet maznuo iz kase. Siguran sam da necemo se iznenaditi

 5. H kaže:

  Ko da primeti? Odakle su neki došli, ovo ovde im je Pariz. Zato je i tako.

 6. Petar G. kaže:

  Dobre majstore ?
  Pa ovaj grad ne može dobrog gradonačelnika da nađe već dvadeset godina,
  a ne tamo neke majstore…
  Ovaj grad da su okupirali najgori dušmani ne bi se ovako odnosili prema njemu i njegovim građanima.

 7. Vasilije kaže:

  Pa sto ste platili to je neko vas radio i uzeo lovu

 8. Zanatski radnik kaže:

  Zasto bi neko mukotrpno ucio neki zanat, znojio se i prljao ruke, kada moze relativno jeftino da kupi univezitetsku diplomu, sa njom pristupi odgovarajucoj politickoj partiji, i tu je odmah dobar polozaj i plata, tasna, masna i Bog da te vidi.

 9. Anonimni kaže:

  Juče su to spazili i Bakić i Pator.
  Bakić se krsti a Balint se hvata za glavu !

 10. Tramp kaže:

  Bakic se ne krsti (nekrsten se ne krsti),on duva nos a Pastorcic brise znoj.

 11. Indijanac kaže:

  @Anonimni
  Vidis ova dvojica su barem hrabri, treci po sluzbenoj duznosti mora biti tamo pa makar i pogunuo na radu, a ostali su izgleda kukavice, vidi kako su se odmakli zbog straha da se slucajno jarbol ne srusi na njih.

 12. .................................... kaže:

  Na ovakav način se zastava ne pozdravlja, pa makar bili i u civilnom odelu. Bilo je metača tavana ali narod im pamti čak i ko zna koje koleno i znaće, pamtiće se…ali ne narod neće ništa nego Gospod dobri gleda sa nebesa i vas i one koji u ime Boga jedinoga religijom podele prave među narodima..

 13. Bradati anonimus kaže:

  Gradska kuća je ostala kao spomenik zanatlijama onoga vremena.
  Ovo ispred nje je znamen današnjice.

 14. Ha ha ha kaže:

  Danijel – „ne školovani“ i „ne stručni“…takvi kao ti nam upravo trebaju!

 15. Omnibus kaže:

  Evo šanse za sve majstore ali na komentarima,sad ste svi veliki majstori do mog.
  I sad bi svi to odradili najstručnije… oprosti im Bože … pametnjakovići.

 16. Mare kaže:

  Harambasiceva ulica!
  Provozati se njom i zaplakati kad shvatite da je neko nekome platio za taj „posao“.

 17. Dane kaže:

  Navikavajte se.Bice jos gore.

OSTAVITE KOMENTAR