Tibor Kovač i dalje na točkovima

Ove godine ljubitelji oldtajmera u Somboru će imati priliku da upoznaju i Tibora Kovača iz Subotice, najstarijeg motociklistu bivše Jugoslavije koji je i glavni promoter ovogodišnjeg susreta zaljubljenika u stare automobile.

Danas ima 89 godina i je najstariji je motociklista u Srbiji, ali neće samo po tome ostati zabeležen u istoriji motociklizma bivše Jugoslavije. Ovaj Subotičanin je višestruki pobednik brzinskih trka. Ostalo je i zapisano da je u 79. godini vozio brzinske trke i bio najstariji učesnik. Seća se i kako je sve počelo.

“Rođen sam na motoru, da kažem. Od tridesete je otac imao Harlej Davidsona od 1.200 kubika, a posle je tata uzeo četrdeset druge motor, isto Harli Davidsonsa 750 kubika. To je trebalo popravljati i tako sam naučio da vozim”, priča Kovač.

tibor kovac

Prvu trku vozio je na ulicama Subotice još 1946. na pozajmljenom saksu od 89 kubika.

“Ja sa tim motorom pobedio i na prvoj trci i osvojio prvo mesto, a kao nagradu dobio sam svećicu”, dodaje on.

Kovač je bio višegodišnji učesnik FIM relija i proputovao ceo svet. Sa FIM relija su i najlepše uspomene, jer je često putovao sa suprugom i ćerkom, i to kako kaže od Afrike do Nord kapa.

Organizatori susreta oldtajmera u Somboru čekaju ga sa velikim poštovanjem.

Trinaesti susret starovremenskih vozila u Somboru zakazan je za 8. april.

 

RTVKOMENTARI

  1. i kaže:

    Tibi baci je legenda! Vrlo fin i prijatan covek, nekad odem u njegovu radnju cisto da malo procaskam a uvek se nadje nesto i da kupim!

OSTAVITE KOMENTAR