Tijana Matić odvela Spartak u Ligu šampiona

Fudbalerke Spartaka iz Subotice plasirale su se u Ligu šampiona, pošto su na turniru u Bratislavi odigrale nerešeno sa Ferencvarošom 2:2, i na taj način zauzele prvo mesto na turniru u Slovačkoj.

Spartak i Ferencvaroš su ostvarili pobede u prva dva kola protiv domaćeg Slovana i Anenija, tako da je njihov međusobni duel odlučivao. Zbog značajno bolje gol razlike Spartak je bio u prednosti, tako da mu je i nerešen rezultat igrao. Sa druge strane Mađaricama je bila potrebna samo pobeda. Tako su se i postavile, vodile su dva puta. Prvo vođstvo donela je Fani Vago u 20. minutu. Uzvratila je Tijana Filipović u 56. minutu i Subotičanke su imale rezultat koji ih je vodio dalje.

Ipak, u 78. minutu Vago je drugim golom donela novo vođstvo Ferencvarošu. Ali igračice srpskog šampiona ponovo su imale adekvatan odgovor. Samo dva minuta kasnije, akcija dve Tijane krunisana je pogotkom. Filipovićeve je uposlila Matić, koja je donela novo izjednačenje, ispostaviće se i presudno za plasman Subotičanku Ligu šampiona.

 

N1

 KOMENTARI

  1. Petar kaže:

    Svaka čast. Čestitam !

  2. Moj grad kaže:

    Bravo devojke i rukovodstvo kluba,sramota za medije koje ovaj uspeh nisu ispratile adekvatno,izuzev lokalnih.

OSTAVITE KOMENTAR