TOGS na sajmu u Novom Sadu

Nastup Turističke organizacije grada Subotice na ovogodišnjem Sajmu turizma u Novom Sadu predstavlja nastavak promotivnih aktivnosti koje ta organizacija preduzimamo u proteklih godinu i po dana a koje se tiču podizanja imidža Subotice kao turističke destinacije. Kao i na dosadašnjim sajmovima, sa TOGS-om su nastupali svi relevantni partneri turističke privrede Subotice te su posetioci imali priliku da na licu mesta dobiju najnovije informacije koje se tiču trenutne turističke ponude grada i okoline.

Ivana Jovčić za GradSuboticu govori o utiscima sa sajma:

 

– Od nastupa na ovogodišnjem sajmu turizma se očekuje da privuče još veći broj posetilaca u narednom periodu. Naša destinacija je zabeležila odlične statističke rezultate u prvih sedam meseci ove godine. Naime, Subotica je imala porast od 46% u broju noćenja stranih gostiju u odnosu na isti period u 2010. godini, dok je u ukupnom broju dolazaka zabeležila rast od 19% u odosu na prošlu godinu. Poređenja radi, porast broja noćenja stranih gostiju na nivou Republike bio je 16% a ukupan broj dolazaka povećan je za 7%, što znaći da je Subotica zabeleľila trostruko veći rast od Republičkog proseka (Izvor: Republički zavod za statistiku).

 

Poseta štanda TOGS-a je bila, kao i prethodnih godina velika, što samo potvrđuje da smo u vrhu najtraženijih destinacija u domaćim okvirima. Pored uobičajnih aktivnosti, zanimljiva je i činjenica da je svoje potencijale na ovom sajmu predstavila i destinacija Tavankut, i to iz sfere seoskog turizma.KOMENTARI

 1. Beli kaže:

  Bože, da vas neko sluša rekao bi-svaka čast, tako treba. Sami znate da je sve čabar. Subotica nema šta da ponudi od ozbiljnog turizma. Zahvaljujući pograničnom položaju i švercu, noćenja su možda procentualno povećala. Danju grad nije zanimljiv ama baš po nijednom parametru. Nikoga ne zanima ono malo jada od galerije, muzeja ili nekog slučajno nabudženog intelektualnog onanisanja što turistički radnici (u pokušaju), ovdašnji zovu susreti, festivali, promocije, izložbe iliti sajmovi. Izraze su pogodili ali ostalo sasvim drugačije izgleda.

  O jadnom Paliću da i ne govorim jer su već svi digli ruke od njega, naravno, osim poneka stranka koja još nešto može da štrapne tamo u ime investicija. Najveći ukras na štandu je serfing na Paliću za turiste. Koja obmana. Palićko jezero definitivno smrdi i surfuju samo uporni članovi kluba. Neznam kako bi izgledao slogan Palića za sledeću sezonu? Možda – dođite nam mi smrdimo drugačije!

  Ponadao sam se kada je objavljen konkurs za subotičke suvenire, ali to je bio sam jedan zalutali blic.

  Da bi predstavio Suboticu, osim stručnosti, treba da je poznaješ i voliš!!!

 2. Cogito Ergo Sum! kaže:

  Druze Beli! molim te kandiduj se za gradonacelnika… imas moj i, jaaako puno glasova pride!!! 😎 …bdw … svaka ti je na mestu i „Svijetla ka Njegoseva“!!!!… vidimo se kod „Bandike“…. 😎

 3. Crveni kaže:

  Pogledao sam statistiku i rast Subotice je malo vise od svercerskih usputnih odmora. Tako da Beli tu lupa gluposti. A pad Palica je katastrofalan vec nekoliko godina i steta sto nije bar zaustavljen ove godine. Ne znam kako prezivljavaju ugostitelji na Palicu uopste. A Beli opet u poznatom maniru lupa, to moze samo na ovom sajtu… Ne sto nije u pravu, (jeste u onim stvarima koje i sami vidimo, a on samo konstatuje), nego ritam i ta nadobudnost koja zraci iz njegovih recenica predstavljaju pacijenta za jednu dublju psiholosku analizu. E da.

 4. Anonimni kaže:

  Bravo Beli ! Dodiruje ih !

 5. nesvrstan kaže:

  Ja sam bio na sajmu u Novom Sadu.

  Štand je izgledao … pa skoro kao na ovoj slici gore! Jedina razlika je bila u tome što nije bilo nikoga!

  Na pultu je bilo rasuto nešto malo kataloga par hotela iz Subotice i malo o Paliću… ništa vredno pažnje.

  Ali bilo je još nešto što je moju pažnju privuklo onog trenutka kada sam prišao tom praznom štandu – iako je to bio štand koji je platila subotička opština, na njemu je bilo nekoliko vrsta flajera na kojima je predstavljen Szeged! Bez ikakve dodirne tačke sa Suboticom, osim možda podatka o udaljenosti u km…

  E sad… ako je ovo neko podvalio – sram ga bilo!  😉

  A ako ovo znači da se naš grad ponovo okreće ka „Evropi“ za razliku od dosadašnje orijentacije ka Beogradu i nečemu što bi se objasnilo „što južnije to tužnije“ , a pa ondaaaaaa  – u redu!   ;))))))))

  U kakvoj mi smešnoj državi živimo! Jbt da mogu da nas izbrišem gumicom bio bih najsrećniji!

  O kakvim staističkim podacima priča ova curica? Gluposti, ko je izbrojao taj porast noćenja u Subotici? Setite se samo da je uobičajena slika bila pun parking Patrije i autobusi koji prilikom ulaska i izlaska sa tog parkinga prave neverovatne gužve na putu… a toga više nema kao pre… pa ko je onda u Subotici povećao broj noćenja?

  Na Paliću nema programa, nemajuljudi razlog da dođu.
  Izuzetak su 3 organizovana festivala i osim toga NIŠTA!

  U subotičkoj opštini ima toliko lepih restorana ali se potencira samo jedan na Paliću, ima nekoliko modernih i prelepih vinarija, koje otvaraju svoja vrata
  posetiocima – a da li ste svi čuli za njih? Niste, čuli ste za jednu!

  TURISTIČKA ORGANIZACIJA GRADA SUBOTICE – o kakvom Vi turizmu pričate?! ALOOOOOO????!!!!!

  Pa i ja sam neko ko bi u svom gradu trebao da uživa u nekim detaljima interesantnim , jer ako zanimaju turiste treba da zanimaju i mene! Pa šta mi nudite? Gde da izađem da osetim duh Subotice? Koji je restoran urađen u stilu Subotice? gde da pogledam a da ne vidim ruševine i poluizgrađene sablasne betonske konstrukcije, gde da jedem nešto lokalno?  Hej???

  Da se gospodin nije dosetio da napravi onaj mali kiosk sa langošima, mekikama… ili kako god ko želi da ih zove – ni to ne bi smo imali! To bar liči na neku lokalnu „kuhinju“.

  Svuda se nalaze leskovački , banjalučki. sarajevski roštili, forneti, palačinke (one debele, to nisu „naše“)  , sad i kineski restorani…  Gde da kupim bunjevačku slaninu koja izgleda kao sapun, gde da jedem madjarski (ali pravi! ) gulaš, gde ima vojvođanske hrane u Subotici?  

  Pa šta Vi nudite turistima?!?!?!  Izlet u Szeged???  Izlet na Palić??? U baruštinu???

  Hejjj, kineska robna kuća nudi više zanimljivosti od TOGS !

  I da ne bi bilo glupih pitanja – jeste, ovo je omalovažavanje!  Znam kako treba da izgleda turističko predstvljanje ponude jednog grada na međunarodnoj izložbi i znam kako ta ponuda treba da izgleda i znam šta u Subotici jeste materijal za turizam – ali ne znam da uđem u partiju u kojoj su lideri tu samo iz jednog razloga, da se uzme što više! ne znam…

  Neka me neko ispravi ako grešim, ljudski je grešiti, pogotovo što nisam plaćen iz budžeta!

 6. Anonimni kaže:

  Bravo ! E sad ce ti ovi napisati nesto o ogledalima ,svojim zivotima ,uspesima i ostalim samoizjedenim frazama.

 7. nesvrstan kaže:

  Ili se neće mešati više u text, to je u Subotici najpopularnije: „ćuti, nemoj da tu čuje neko, ne zameraj se ljudima, nemoj… skloni se , pusti…“

  Dokle?

 8. Strasni sud kaže:

  Strasno je sto je „nesvrstan“ sve u pravu. Propade grad potpuno. Na svim poljima. Lako je raditi marketing kada imas proizvod. Ovde nema nista. I sta cemo uciniti povodom toga?? Nista, pisacemo. I bicemo nesvrstani. Zato i propadosmo. I jos hocemo da se samoizbrisemo gumicom hahaha.. Dobra poruka. Misevi. Pa uradite nesto.

 9. nesvrstan kaže:

  Nesvrstan sam jer se ne prepoznajem u delima političkih partija, ideologije razumem, ali njihova delova govore drugačije.

  A ne radim ništa jer to nije moguće bez partije!

  Ovo zvuči odvratno , glupo, smešno… ali jbg, tako je.

  I došao sam u fazu u kojoj svoju budućnost planiram bez vezivanja za ovaj grad. Iako mi je stvarno stalo jer sam ovde rođen.

  Nisam tip lidera ali ću se rado priključiti grupi koja napravi prvi pozitivan koristan korak.

  Nisam od onih što ne putuju, nisam od onih što ne kupuju, nisam od onih što plaćaju članarine i „dobrovoljne priloge“ za pomoć u pronalaženju radnih mesta…

  Nemam ja više stomak za ove gluposti… samo se iznerviram…

  Teško je biti objektivan, ali ovakvi forumi nam pružaju idealnu priliku da se bar malo „izduvamo“ i kažemo šta mislimo, a ako se neko složi sa mojim mišljenjem – dobro, ako se ne složi – hmm… opraštam Vam što niste u pravu!  😉

  Ko je sledeći miš?  ;)))

 10. Beli kaže:

  Bravo nesvrstani , konačno javni istomišljenik!!! Ima ih još samo za sada čekaju da petlovi svoje iskukuriču pa će se kasnije pridružiti. Naš čovek se samo pridružuje – nažalost. Nikada ne povede ili hrabrije iznese svoje mišljenje.

  Imaš pravo . Ima kod nas puno tema koje su turistički vrlo atraktivne ali, lično ja, ne želim svojim idejama da promovišem uspešnost. Uvek kada se da neki zanimljiv predlog ( način spašavanja  jezera , afirmisanje vodene površine , konkurs za suvenir Subotice ), oni to predstave kao svoju ideju koja samo „čeka realizaciju“. Jedino što su trznuli na suvenire ali ni to , koliko znam , nije dovedeno do kraja.Kada bi samo poslušali glas naroda i poređali prioritete kako treba , bilo bi lakše podneti partokratiski način vladanja.

  Nasvrstani , nas su, čini mi se, ipak „svrstali“ , što meni lično ne smeta ni naj manje.

 11. nesvrstan kaže:

  Upravo sam se setio nečega!

  U našem gradu postoji jedan maldi fotograf, moglo bi se reći umetnik.
  Napravio je bezbroj fotografija grada i objekata, panorama, ljudi… neverovatne detalje pronalazi.

  U normalnoj državi bi bi bilo sasvim normalno da na nivou grada ili baš ova TOGS napravi nešto što bi pomogli tim mladim umetnicima da se izraze i pokažu naš grad u svetlu u kom gami odavno nismo videli zbog raznih razloga.

  Mogle bi njihove fotografije zvanično da se koriste i od prihoda od suvenira da se njima isplaćuje određeni autorski honorar, ali neeeeeeeee…

  Naša uprava je pametnija, pronaćiće već način kako i kome da se nešto plaća, a ovi mladi umetnici dolaze u situaciju da se njihove fotografje skidaju sa interneta, sa facebook profila i potpuno besplatno i bespravno štampaju na magnete, šolje, razglednice… i prodaju po knjižarama!

  Pitajte u PAPIR COMERC-u da li su platili našem sugrađaninu autorsko pravo na to što su njegove fotografije odštampali i prodaju ih kao suvenir grada?  

  Nisam napisao njegovo ime jer ne znam da li bi se on složio, ali ukoliko administratori žele vrlo rado ću ih povezati i to bi mogla biti interesantna tema za ozbiljnije razmatranje.

  Npr: kome je opština ili TOGS platila fotografisanje i pripremu reklamnog flajera i koliko?

  Siguran sam da oni nisu skidali sa facebook-a jer to ne bi bilo opravdanje za siplatu novca iz budžeta!  ;)))))))))))))

 12. Anonimni kaže:

  pa imate turističku ponudu na slici ,šta je nije dobro?????????Nemojte da tražite previše,ipak su kapaciteti ograničeni.

 13. Anonimni kaže:

  TURISTIČKA PONUDA SUBOTICE NA SAJMU TURIZMA

 14. mislilac kaže:

  Kako to da nema reci o Sajmu nekretnina u Minhenu? Tamo je na ekskurziji delegacija snova: Vucinic, Kucera, Parac, Bedalov…! Nadajmo se da se ludo provode i da nece nista kupiti o nasem trosku!

 15. Anonimni kaže:

  ima ima. zastupaju češku republiku.

 16. Jova kaže:

  mislilac:

  Kako to da nema reci o Sajmu nekretnina u Minhenu? Tamo je na ekskurziji delegacija snova: Vucinic, Kucera, Parac, Bedalov…! Nadajmo se da se ludo provode i da nece nista kupiti o nasem trosku!

  Sa prošlogodišnjeg sajma i „ekskurzije“ kako je sarkastično nazivaš, su doveli Kontinental koji će zaposliti 500-tinjak radnika, puniti gradski budžet…

 17. Crveni kaže:

  Jova:

  mislilac:

  Kako to da nema reci o Sajmu nekretnina u Minhenu? Tamo je na ekskurziji delegacija snova: Vucinic, Kucera, Parac, Bedalov…! Nadajmo se da se ludo provode i da nece nista kupiti o nasem trosku!

  Sa prošlogodišnjeg sajma i „ekskurzije“ kako je sarkastično nazivaš, su doveli Kontinental koji će zaposliti 500-tinjak radnika, puniti gradski budžet…

  Ajde bre, pa svi znaju da idu da uhvate festival piva i kobasica i da malo vide sveta. Kada bi inace takvi mediokriteti izasli napolje, bilo kojim povodom. A Kontinental nisu doveli oni sa sajma, to su gluposti. I lazi.

 18. Jova kaže:

  Crveni:

  Ajde bre, pa svi znaju da idu da uhvate festival piva i kobasica i da malo vide sveta. Kada bi inace takvi mediokriteti izasli napolje, bilo kojim povodom. A Kontinental nisu doveli oni sa sajma, to su gluposti. I lazi.

  Nego kako je došao, o Ti sveznajući?

 19. Anonimni kaže:

  Kontinental ima fabriku u Segedinu. Ti direktori sigurno nisu išli do Nemačke da se raspitaju o mogućoj investiciji.

  Ako ipak jesu, onda zatvorite kancelariju LER, šta će nam kada ne znaju ni da animiraju investitore u regiji!!!

 20. Anonimni kaže:

  Naravno da će ići do Nemačke. Otiće na sajam, gde će se upoznati sa raznim ponudama i izabraće najbolju – a to je bila Subotica. Veliko priznanje za lokalnu upravu.

  Inače, i ti kad kupuješ jaja ne ideš direktno kod komšije, nego odeš na pijacu da vidiš pošto su, pa ako su kod komšije najbolja i najeftinije, uzmeš od njega.

 21. Zabrinuta gradjanka Subotice kaže:

  Turizam i Subotica?
  Suboticani, ljudi.. osvetite se. Turizma moze da bude, ako ima ljudi koji znaju da rade. TOS Subotice je ponudio veliko NISTA. Pogledajte samo ljude koji rade tamo! ALooooo?!! Pa jel oni uopste znaju da kazu i dve recenice o gradu?
  Hocu da kazem, da turizam moze da bude jaka strana grada, ali samo uz iskusne, pametne, obrazovane radnike.
  Da li se TOS oglasio sa necim zanimljivim tokom leta? Tokom turisticke sezone?

  Proizvod je uspesan onoliko koliko je sposoban onaj koji pravi marketing o njemu.

 22. Anonimni kaže:

  budzet TOS je 9 miliona a Park Palica 81 milion… ko je koliko uradio za turizam?… nelupajte gluposti kada ne znate o cemu pisete…

 23. Formula 1 kaže:

   

  Zabrinuta gradjanka Subotice:

  Turizam i Subotica?

  Suboticani, ljudi.. osvetite se. Turizma moze da bude, ako ima ljudi koji znaju da rade. TOS Subotice je ponudio veliko NISTA. Pogledajte samo ljude koji rade tamo! ALooooo?!! Pa jel oni uopste znaju da kazu i dve recenice o gradu?

  Hocu da kazem, da turizam moze da bude jaka strana grada, ali samo uz iskusne, pametne, obrazovane radnike.

  Da li se TOS oglasio sa necim zanimljivim tokom leta? Tokom turisticke sezone?

  Proizvod je uspesan onoliko koliko je sposoban onaj koji pravi marketing o njemu.

  Zabrinuta gradjanka Subotice:

  Turizam i Subotica?

  Suboticani, ljudi.. osvetite se. Turizma moze da bude, ako ima ljudi koji znaju da rade. TOS Subotice je ponudio veliko NISTA. Pogledajte samo ljude koji rade tamo! ALooooo?!! Pa jel oni uopste znaju da kazu i dve recenice o gradu?

  Hocu da kazem, da turizam moze da bude jaka strana grada, ali samo uz iskusne, pametne, obrazovane radnike.

  Da li se TOS oglasio sa necim zanimljivim tokom leta? Tokom turisticke sezone?

  Proizvod je uspesan onoliko koliko je sposoban onaj koji pravi marketing o njemu.

  I

  Gluposti. Ovo je neko izbacivanje licnih frustracija. Licnih. Grad je propao, tj. propao je Palic. i to je trenutno stanje. I bice jos gore sledece godine. A niko nema m… da okrene kritike tako gde treba. Vec se rasplinjujete svi ovde na Tos zato sto vam je svima tako lakse. Kako ono rece Strasni sud MISEV

 24. Beli kaže:

  :

  budzet TOS je 9 miliona a Park Palica 81 milion… ko je koliko uradio za turizam?… nelupajte gluposti kada ne znate o cemu pisete…

  A ti si tek pametan. TOS sa svojih 9 miliona je dao 0,00 % učink a  Park Pali je sa svojih fantastičnih 81 milion dao ostvario nezaboravnih 0,00%. Ako bi analizirali noćenja , videli bi da je većina zasluga sportskih ekipa,proputovanja i ponekih privrednika . TOS sa time nema ama baš nikakve veze. Priznaćete da ova  gospođa na you tubu kod davanja izjave , nije mogla baš da oduševi ( da se blago izrazim ).

 25. Anonimni kaže:

  Pa zasto ne analiziras nocenja? A da, treba biti relativno ekonomski pismen za to. A ti nisi. Ili analiziraj i dokazi suprotno, Kapetane bez mora.

 26. Anonimni kaže:

  Beli, završi neku večernju školu, nauči neki jezik (Hrvatski, ako ništa drugo) dovedi svoj fizički  izgled na iole pristojan nivo, pa se kandiduj za direktora turističke organizacije!!

 27. HL kaže:

  @
  budzet TOS je 9 miliona a Park Palica 81 milion… ko je koliko uradio za turizam?… nelupajte gluposti kada ne znate o cemu pisete…

  Složićeš se da je značaj industrije ipak mnogo veći od turizma i da je industrija mnogo jači pokretač privrede nego turizam.

  I pored toga, TOS nije uradio ama baš ništa. Dok su PTP odradili sjajn posao na privlacenju investicija, obezbedljenju zemljista. Continental, Norma, Dunker…

 28. Pod zastavom duginih boja kaže:

  Ko hoće da vrvi, da  ključa na Paliću od ljudi, sa svih strana i uglavnom iz srednje i više klase, znači od onih koji imaju i koji umeju da troše onda postoji rešenje.

  Uvek postoji dobitna karta, a u ovom slučaju skoro da nije potrebno unapred ulagati.

  Znači, da vidimo idejno rešenje.

  A: Suboticu u medijima neki ljudi promovišu kao Grad festivala. OK.

  B: Subotica se već odavno medijski i politički promoviše kao grad različitosti i tolerancije. OK.

  C: Suboticu je neko nazvao ( o kakve li ironije) oazom mira. Ali, OK.

  Znči imamo ove tri premise i iz njih izvlačimo zaključak:

  Treba napraviti na tim temeljima  još jednu manifestaciju koja će biti permanentna i komercijalna.

  Proglasimo palić za Oazu slobode i jednakosti !

  U Malom Bajmoku imamo ( Slobodnu) carinsku zonu za koju investitori traže “ kartu više“ .

  Na Paliću možemo da napravimo Zonu ljudskih sloboda.

  LGBT REPUBLIKA. ( znči, El Dži republika, što je kraće a dovoljno asocira na suštinu slobode za lezbejke i gejeve)

  Odmah da se izjasnim, tu vrstu neprirodne slobode ne konzumiram jer mislim da na dugi rok ima iste efekte kao što bi imalo oslobađanje od sile gravitacije. Dakle, zamislimo da prestaje  sila gravitacije kao prirodni fenomen na Zemlji. Zamislite šta bi se desilo! Pa sve bi otišlo u *** . Isto tako imaćemo pogubne biološke i socijalne posledice, ali ne odmah, UKOLIKO LGBT pokret postrane premasovan. Desiće se ta amplituda, ne odmah ali ne i tako daleko, a onda će se sve vratiti u neku statističku ravnotežu. Sve ovo navodim da bi se deklarisao i da bude jasno da svoju ideju o Paliću kao Zoni ljudske slobode ne promovišem kao lično opredeljenje već kao čisti i perspektivni komercijalni projekat.

  Izvinte, posao je posao. Samo, molim lepo, polako sa zaključcima i psovkama. Nije pošteno ni moralno da dođe neki masni investitor i da on mažnjava neku  veliku lovu, a da kelneri, spremačice, baštovani, kuvarice i ostala boranija  dobija jedva 200 evra mesečno i da Subotičani jedva mogu da kroče u te objekte tzv. visokog turizma. Ako se slučajno dogodi, a ja u to ne verujem, baš ne verujem, da će doći neki veliki investitori koji će ovde napravitio oazu elitnog turizma, onda tamo neće biti Subotičana osim po podrumima, garažama, kuhinjama. Čak će se i porez plaćati negde mimo našega lepoga grada.

  Kad je tako teško da se domognemo tih teških investitora pa čak i ako dođu TRAŽIĆE DA NJIHOVE PROJEKTE FINANSIRAJU – KREDITIRAJU OVDAŠNJE BANKE ( zapamtite šta vam ja rekoh famoznog 6. oktobra)

  onda, ajmo da pustimo investicioni perpetum mobile:

  Zaseda Skupština grada, može i vanredna sednica (jer poklone delimo na takvim sednicama) usvaja se novi PDR ( čita se :plan detaljne regulacije) i nikakve banje i bakrači nego hoteli, kapelice za hitna venčanja, mogućnost eksteritorijalnosti da bi se primenjivalo porodično pravo drugih demokratija, heliodromi ako nema aerodroma i da ne ređam sve . . .

  Jedan je uslov: sav biznis mora biti ovde registrovan i ovde oporezovan i to sa minimalnim lokalnim taksama. Nikakva ostrva, of šrovi i ostali fazoni. Ovde se konzumira sloboda ovde ima da se troši lova. Tačka ! Odma’ da se naruči zastava duginih boja i da se dirižabl digne iznad  Palića da drži zastavu.

  Čak ne bi trebalo trošiti pare ni na razglašavanje takve odluke, planetom bi prostrujalo brzinom neutrona ( brže od svetlosti) da ima jedno novo mesto na kojem caruju sloboda i tolerancija.

  Posao bi krenuo kao vatra. Kolonije svetskih butika, specijalna obdaništa za decu koju bi po principima inozemnih liberalnih porodičnih propisa usvajali i podizali LG parovi, privatne školice, elitni objekti za zanimaciju i razonodu….

  Da ne pričam o gerontološkim domovima za LG seniore. Čis’ komunizam: ima šta ‘oćeš a ne moraš ništa da radiš, samo lažeš kako si bio prvoborac kad se osvajala ( seksi) sloboda.To bi mogli i domaći korisnici da se švercuju i da se ubacuju u taj luksuz jer opasnosti nema pošto je potencijal  splasnuo a raskoš na tacni. Potrebna je samo mašta i malo bezobrazluka. Tu smo svetski prvaci.

  Kažem vam, Palić da bude zona za lezbos/gej turizam jer ovaj banjski, kongresni, zdravstveni, prosvetni, kockarski, sportsko-rekreativni nema od toga ništa. Sve te turizme konzumira i LG populacija. Samo treba proglasiti deklaraciju o dobrodošlici.

  Čini se da je malo blesavo ali navikli bi se brzo i najveći protivnici.

 29. Anonimni kaže:

  pa Palić i jeste LG oaza.Oaza za PRIMAŠE i DAVAŠE (naziv za aktivne i pasivne pedere po Bunjevački).Pa jel su braću navatali na gomili i…………… nikom ništa,prava OAZA mira i spokojstva.

 30. Beli kaže:

  :

  Beli, završi neku večernju školu, nauči neki jezik (Hrvatski, ako ništa drugo) dovedi svoj fizički  izgled na iole pristojan nivo, pa se kandiduj za direktora turističke organizacije!!

  Tebi informacije radi>Sa mojim studijama nema problema . Imam i elektroniku ( London- IBM ) i DIF ( ZG 1973 ). Dok sam bio mlad bio sam prvak države u ronjenju četiri puta , 1974 vicešampion sveta ( orjentaciono ronjenje ). Godine donose svoje pa bi nepristojno bilo da omršavim. U turizmu sam bio 15 godina . Ovde sam predlagao hiljadu stvari da se uradi.Dali znaš sa koje manifestacije je ta slika i ko ju je izmislio i realizovao?

  Nažalost ovde je andergraund sa vladavinom iz senke. Bar se predtavi ako imaš identitet. Ja se slobodno izjašnjavam ne vređajući posebno ničiju ličnost .

  A da imam pravo vala imam. Možda i shvatiš jednog dana.

 31. Anonimni kaže:

  nesvrstan:

  Ja sam bio na sajmu u Novom Sadu.

  Štand je izgledao … pa skoro kao na ovoj slici gore! Jedina razlika je bila u tome što nije bilo nikoga!

  Na pultu je bilo rasuto nešto malo kataloga par hotela iz Subotice i malo o Paliću… ništa vredno pažnje.

  Ali bilo je još nešto što je moju pažnju privuklo onog trenutka kada sam prišao tom praznom štandu – iako je to bio štand koji je platila subotička opština, na njemu je bilo nekoliko vrsta flajera na kojima je predstavljen Szeged! Bez ikakve dodirne tačke sa Suboticom, osim možda podatka o udaljenosti u km…

  E sad… ako je ovo neko podvalio – sram ga bilo!  😉

  A ako ovo znači da se naš grad ponovo okreće ka „Evropi“ za razliku od dosadašnje orijentacije ka Beogradu i nečemu što bi se objasnilo „što južnije to tužnije“ , a pa ondaaaaaa  – u redu!   ;) )))))))

  U kakvoj mi smešnoj državi živimo! Jbt da mogu da nas izbrišem gumicom bio bih najsrećniji!

  O kakvim staističkim podacima priča ova curica? Gluposti, ko je izbrojao taj porast noćenja u Subotici? Setite se samo da je uobičajena slika bila pun parking Patrije i autobusi koji prilikom ulaska i izlaska sa tog parkinga prave neverovatne gužve na putu… a toga više nema kao pre… pa ko je onda u Subotici povećao broj noćenja?

  Na Paliću nema programa, nemajuljudi razlog da dođu.

  Izuzetak su 3 organizovana festivala i osim toga NIŠTA!

  U subotičkoj opštini ima toliko lepih restorana ali se potencira samo jedan na Paliću, ima nekoliko modernih i prelepih vinarija, koje otvaraju svoja vrata

  posetiocima – a da li ste svi čuli za njih? Niste, čuli ste za jednu!

  TURISTIČKA ORGANIZACIJA GRADA SUBOTICE – o kakvom Vi turizmu pričate?! ALOOOOOO????!!!!!

  Pa i ja sam neko ko bi u svom gradu trebao da uživa u nekim detaljima interesantnim , jer ako zanimaju turiste treba da zanimaju i mene! Pa šta mi nudite? Gde da izađem da osetim duh Subotice? Koji je restoran urađen u stilu Subotice? gde da pogledam a da ne vidim ruševine i poluizgrađene sablasne betonske konstrukcije, gde da jedem nešto lokalno?  Hej???

  Da se gospodin nije dosetio da napravi onaj mali kiosk sa langošima, mekikama… ili kako god ko želi da ih zove – ni to ne bi smo imali! To bar liči na neku lokalnu „kuhinju“.

  Svuda se nalaze leskovački , banjalučki. sarajevski roštili, forneti, palačinke (one debele, to nisu „naše“)  , sad i kineski restorani…  Gde da kupim bunjevačku slaninu koja izgleda kao sapun, gde da jedem madjarski (ali pravi! ) gulaš, gde ima vojvođanske hrane u Subotici?  

  Pa šta Vi nudite turistima?!?!?!  Izlet u Szeged???  Izlet na Palić??? U baruštinu???

  Hejjj, kineska robna kuća nudi više zanimljivosti od TOGS !

  I da ne bi bilo glupih pitanja – jeste, ovo je omalovažavanje!  Znam kako treba da izgleda turističko predstvljanje ponude jednog grada na međunarodnoj izložbi i znam kako ta ponuda treba da izgleda i znam šta u Subotici jeste materijal za turizam – ali ne znam da uđem u partiju u kojoj su lideri tu samo iz jednog razloga, da se uzme što više! ne znam…

  Neka me neko ispravi ako grešim, ljudski je grešiti, pogotovo što nisam plaćen iz budžeta!

   

  kako nisi placen iz budzeta a radis u Dimnjacaru??????????????

 32. Anonimni kaže:

  Možda bi im trebalo dati šansu… Svaki početak je težak. Ne bih da ulazim u računice, mada neki uvek pominju krađe. Bolje da verujem u to jer u tom slučaju ne bi vredelo dalje razmišljati.

  Smeta mi to što se naš grad prikazan na promociji ove organizacije razlikuje od onog kakvim ga vidim. Meni je topao, druželjubiv, pun boja, a gledajući tu promociju ostavlja drugačiji utisak. Svaki grad ima zgrade, parkove i ponešto za videti, ali je važno kako prikazati njegove osobenosti. Bilo bi dobro kada bi se dalo prostora kreativnim ljudima, fotografima i dizajnerima, da ga takvog prikažu. A takvih ima.

 33. Anonimni kaže:

  htedoh reći: bolje da ne verujem u to… 🙂

 34. Anonimni kaže:

  kako nisi placen iz budzeta a radis u Dimnjacaru??????????????

  Piše se DIMNIČARU k..u nepismeni!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 35. Elena kaže:

  O kakvom turizmu mašta ova izmišljena turistička agencija?
  Centar grada nam nikada nije bio ružniji. Sve zapušteno i nedovršeno.
  Šta ćemo pokazati turistima? Obilazak velelepnih kineski radnji ili možda PEKING U SUBOTICI?!

 36. cika pera kaže:

  za ozbiljan turizam su potrebni ozbiljni turisticki radnici. Takve subotica ima 0 (nula), na celu sa plavusom sa klipa

 37. Anonimni kaže:

  Elena:

  O kakvom turizmu mašta ova izmišljena turistička agencija?

  Centar grada nam nikada nije bio ružniji. Sve zapušteno i nedovršeno.

  Šta ćemo pokazati turistima? Obilazak velelepnih kineski radnji ili možda PEKING U SUBOTICI?!

  Ima Subotica sta da ponudi ali si ti malo obnevidela od mozda od zavisti sto Kinezi znaju nesto sto mi ne znamo!!!!!!!!!!!!Razmisli malo!! Sto neko nas nije otvorio nesto tamo mesto Kineza. Zato sto smo ne sposobni,a sto se tice turizma ima sta i da se vidi i da se ponudi samo je lose izneto na sajmu.

   

 38. Anonimni kaže:

  Povećanje od 46% haha.nije bilo 100 noćenja nego 146 u procentima čudo u stvarnosti jedna velika 0.

 39. Elena kaže:

  Nisam, kako bi ti to rekla – „obnevidela od mozda od zavisti“ jer ne mogu da zavidim na nečemu što je jadno, ružno i zapušteno.

 40. gost kaže:

  ivana jovicic je zena vlatka jovicica? cisto onako pitam…
  nije da pitam jer inace u subotici drukcije i ne mozes da nadjes posao…

 41. Anonimni kaže:

  Ivana Jovčić je kadar Demokratske stranke, jer kadar URS-a ili g17 nije mogao da prođe. DS je uzeo pod svoje ovo preduzeće i time zatvorio celinu Park Palić – TOS.

 42. Anonimni kaže:

  šteta…

 43. Anonimni kaže:

  Kakav je bio predlog URS -a i bolje sto nije prosla.

 44. Anonimni kaže:

  kakav?

 45. Jovanka kaže:

  Kakvo bre foliranje! Jovcicka je kadar G17, kao uostalom i vas cijenjeni sajt… Pozdrav!

 46. vlatko jovicevic kaže:

  Postovani,

  nova direktorica TOGS mi nije supruga, niti je poznajem… delim misljenja o losem radu TOGS-a i javno zagovaram promene (ne samo u ovoj instituciji)… koliko sam upucen, nije clanica DS-a.

  pozz&hvala

 47. Anonimni kaže:

  Pa normalno ,imaš ukusa :mrgreen:

OSTAVITE KOMENTAR

+ 45 = 51

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: