TOGS potpisao ugovore sa Segedinom i Banja Lukom

Na sajmu turizma u Novom sadu 28.09.2010. Turistička organizacija grada Subotice potpisala je ugovore o saradnji sa Turističkom organizacijom grada Banja Luke i sa Turističkom organizacijom grada Segedina.
Prema rečima vd. direktora Turističke organizacije grada Subotice Nebojše Daraboš, potpisivanje ugovora predstavlja početak umrežavanja destinacija i gradova sa ciljem povećenja turističke atraktivnosti i razmene znanja iz oblasti turističke privrede.

Slika

– Povezivanje turističkih potencijala gradova Subotice i Segedina predstavlja logičan korak s obzirom na dugogodišnje partnerske odnose dva grada i omogućiće zajednički nastup na trećim tržištima. Plan je da se od januara 2011. godine krene sa ozbiljnom kampanjom koja uključuje zajedničke nastupe u regionima u kojima postoje zajednički interesi – navodi direktor Daraboš.

Pored nastupa na trećim tržištima, otvaranjem ove saradnje, planira se davanje raznih vrsta pogodnosti turistima Segedina koji dolaze u Suboticu od strane davalaca usluga u turističkoj privredi i davanje pogodnosti turistima koji iz Subotice posećuju Segedin.

Potpisivanje ugovora sa Turističkom organizacijom grada Banja Luke ima za cilj povezivanje sa regionima koji predstavljaju emitivno tržište za destinacije Subotice, Palića i Kelebije a olakšaće promociju davaocima usluga u turizmu.
Kao i u saradnji sa Segedinom, i u ovom slučaju nastupaće se zajednički na drugim trižištima a omogućiće se i olakšice turistima koji dolaze u Suboticu i obratno.

Potpisivanje ugovora sa Turističkim organizacijama pomenutih gradova predstavlja sistematično otvaranje turističkih potencijala Kelebije, Subotice i Palića ka drugim emitivnim tržištima i Turistička organizacija grada Subotice će nastaviti sa stvaranjem partnerskih odnosa i sa drugim gradovima u regionu koji imaju interes za saradnjom.

– Ono što je važno napomenuti jeste da će u kratkom roku nakon potpisivanja ugovora građani svih gradova biti obavešteni o pogodnostima koje im se pružaju u partnerskim gradovima jer akcija koje su pokrenule Turističke organizacije ima veliku podršku turističkih privrednika i konkretni koraci će biti veoma brzo vidljivi potencijalnim turistima – ističe Daraboš.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: