Tole – večna navijačka inspiracija

Kada neko ostavi pečat u svom vremenu, nije retko da o se o njemu i pesme pevaju. Nekad su to činili guslari a danas su navijači oni koji svoje impresije izražavaju pesmom.
Neki od najnovijih hitova sa tribina, posvećeni su Tomislavu Karadžiću. Na utakmici Crvena Zvezda – Spartak, Zvezdin sever nije štedeo novca da uz pesmu priredi i prigodnu koreografiju.

Slika Slika

Prvi put smo ovako nešto videli 1979. godine prilikom Titove posete Severnoj Koreji, kada su Koreanci priredili spektakl dižući i spuštajući kartone. Vremenom su taj recept preuzeli i navijači. Kod nas su Zvezdaši najviše posvećeni takvom dekoru. To se generalno smatra italijanskim stilom navijanja (koreografije, baklje…) dok su Partizanovci odani engleskoj školi (grlo i dlanovi), mada i oni ponekad tome dodaju i nešto papira i pirotehnike.
U Subotici je koreografija sa kartonima prvi put viđena u Hali sportova 1996. godine, na utakmici evropskog kupa KK Spartak – Banko di Roma.

C.Zvezda – Spartak 2 : 2 (golovi i šanse)KOMENTARI

  1. Nena kaže:

    Ma dajte molim vas! Tole ostavio pečat u svom vremenu?! Samo negativan! Šta je to dobro po čemu ga znamo i po čemu mu se pesme mogu pevati? Njemu se peva samo ono što naruči i plati! Baš kao i ovaj tekst. I to sve od kojih para?!

  2. Lansky kaže:

    Da li ti stvarno misliš da ovaj tekst veliča Toleta ?
    Ako još neko misli, idem odmah da tražim svoj honorar.

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: