Tole – večna navijačka inspiracija

Kada neko ostavi pečat u svom vremenu, nije retko da o se o njemu i pesme pevaju. Nekad su to činili guslari a danas su navijači oni koji svoje impresije izražavaju pesmom.
Neki od najnovijih hitova sa tribina, posvećeni su Tomislavu Karadžiću. Na utakmici Crvena Zvezda – Spartak, Zvezdin sever nije štedeo novca da uz pesmu priredi i prigodnu koreografiju.

Slika Slika

Prvi put smo ovako nešto videli 1979. godine prilikom Titove posete Severnoj Koreji, kada su Koreanci priredili spektakl dižući i spuštajući kartone. Vremenom su taj recept preuzeli i navijači. Kod nas su Zvezdaši najviše posvećeni takvom dekoru. To se generalno smatra italijanskim stilom navijanja (koreografije, baklje…) dok su Partizanovci odani engleskoj školi (grlo i dlanovi), mada i oni ponekad tome dodaju i nešto papira i pirotehnike.
U Subotici je koreografija sa kartonima prvi put viđena u Hali sportova 1996. godine, na utakmici evropskog kupa KK Spartak – Banko di Roma.

C.Zvezda – Spartak 2 : 2 (golovi i šanse)KOMENTARI

  1. Nena kaže:

    Ma dajte molim vas! Tole ostavio pečat u svom vremenu?! Samo negativan! Šta je to dobro po čemu ga znamo i po čemu mu se pesme mogu pevati? Njemu se peva samo ono što naruči i plati! Baš kao i ovaj tekst. I to sve od kojih para?!

  2. Lansky kaže:

    Da li ti stvarno misliš da ovaj tekst veliča Toleta ?
    Ako još neko misli, idem odmah da tražim svoj honorar.

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: