Toplana za sada bez korekcija cena

Avgustovsko povećanje cene struje i septembarsko gasa, neminovno će uticati i na korekciju i cene toplotne energije koju isporučuju Toplane.

 

grejanjeIako su određene toplane u Srbiji najavile povećanje cene grejanja od 15. oktobra do toga ipak nije došlo. Kako prenose beogradski mediji, realno je za očekivati da u pojedinim gradovima do povećanja dođe od 1. novembra, jer su toplane u obavezi da potrošače o tome obaveste 15 dana ranije.

 

Toplane ne odustaju od zahteva za poskupljenje grejanja, traže povećanje od oko pet odsto, a pojedine i od 15 do 18 odsto. S druge strane, potrošači duguju 14 milijardi dinara, pa je većina daljinskih sistema omogućila reprogram na šest do 36 rata.

 

U toplanama kažu da je za kvalitetno grejanje neophodno podići cene, jer su povećani i troškovi nabavke energenata.

 

I dok je u Kraljevu upravni odbor doneo odluku o korekciji cena, u Subotici još uvek nema najava za to. Kako saznajemo od Petra Rikića, iako postoje objektivni razlozi za korekciju, za sada do nje neće doći, bar ne u prvih nekoliko meseci grejne sezone. Po njegovim rečima je još uvek rano pričati o tome, jer oni u Toplani još uvek nisu izvršili eventualne kalkulacije koje će se uraditi u saglasnosti sa gradskom upravom. 
 KOMENTARI

  1. mina kaže:

    Zar gas nije trebao pojeftiniti od oktobra?

OSTAVITE KOMENTAR