Traktor za zološki vrt

Zološkom vrtu na Paliću Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja poklonilo je traktor, a državni sekretar za turizam, Goran Petković predstavnicima vrta uručio je ključeve novog traktora za njihove potrebe juče u vrtu. Traktor bi trebalo da olakša rad i funkcionisanje zološkog vrta koji se prostire na površini od 14 hektara.

Slika

Zološki vrt na Paliću je jedan od najposećenih vrtova u Srbiji, ali i okruženju, koji je opremljen i sređen u jednu prelepu prirodnu ambijentalnu celinu. Državni sekretar za turizam, Goran Petković najavio je će ubuduće raditi i na projektu da se obezbedi stanište mrkog medveda po EU standardima u vrtu. Kako bi poboljšali uslove života životinje.
Rukovodstvo zološkog vrta uvek je težilo da se životinjama pruži što prirodnije okruženje u kom borave. O tome svedoče brojni podaci da je u proteklih par godine u vrtu bio pravi svojevrsni "bejbi bum", a vrhunac su bio i par polarnih medveda, koji se inače jako teško razmnožavaju u zarobljeništvu, u poslednjih nekoliko godina čak tri puta imao mladunce, zatim žitafa, pa mali lavići… Jedinstven je i po tome što ima prihvalitilište za divlje životinje.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 46 = 48

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: