Trash art

Projekat "Trash Art" koji oragizuje JCI (Junior Chamber International) Subotica, bavi se podizanjem svesti o zaštiti životne sredine kroz više sfera umetnosti.

Ideja samog projekta je pronikla iz posmatranja svakodnevnice čovekovog života kroz drugačiju prizmu, kroz prizmu umetnosti. Gde jedni vide otpad, drugi ljudi vide umetnost.

Projekat je podeljen na četiri ključne aktivnosti: organizovanje 3 kreativne radionice i izlozba na Otvorenom Univerizitetu u Subotici.

Prva nosi naziv Trash art i podrazumeva upotrebu otpada kao sekundarnog materijala za kreiranje jedinstvenih umetničkih dela od recikliranog materijala. Moderator radionice Ivana Radjenovic.

Druga podrazumeva još jedan vid umetnosti, a to je fotografija i pokušaj trajnog zahvatanja narušene prirode. U ovoj radionici učesnici će koristiti sopstvene fotoaparate ili telefone. Moderator radionice Goran Cvijanov.

Edukacija o montaži i kreiranje kratkometražnog filma o ugroženosti prirodne okoline je treća kreativna radionica. U ovoj radionici učesnici će takođe koristili svoje amaterske kamere ili mobilne telefone i uz pomoć moderadora radionice će snimati i kasnije zajedno montirati filmove. Moderator radionice Andrej Boka.

Finalna četvrta aktivnost će sumirati sve prethodno navedeno u vidu izlaganja napravljenih radova široj javnosti i na taj način doprineti razvoju svesti o zaštiti životne sredine u lokalnoj zajednici Subotica. Na dan izložbe biće ogranizovano i predavanje čime se želi naglasiti da je suštinski neophodno pokazati javnosti uticaj pogrešnog odlaganja otpada u životnu sredinu i njegov uticaj na dugoročno pogoršanje zdravlja građana.

Slika

Radionice ce se odrzati 25. i 26. septembra, a finalizacija projekta, izlozba je 2. oktobra. Prijave za radionice do 20. septembra. Broj mesta je ogranicen.

U prijavi navesti: godiste, kontakt telefon i radionicu za koju se prijavljujete

Informacije i prijave:
Ivana: ikiradj@yahoo.com
Dimitrije: 062/8-470-450KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR