Treća etapa: Sagmajsteru 85. mesto

Treću etapu relija Dakar predstavnik Srbije Gabor Sagmajster završio je na 85. mestu, dok je najbolji bio čileanski motociklista Francisko Lopez. U generalnom plasmanu Sagmajster drži 81. poziciju.

Čileanski motociklista Fransisko Lopez pobednik je treće etape Dakar relija koja je vožena u Peruu od Piska do Naske u dužini od 243 kilometra, dok je srpski predstavnik Gabor Sagmajster osvojio 85. mesto.

 

Lopez je etapu prešao u vremenu od dva sata, 37 minuta 54 sekunde, a Sagmajster je od njega bio sporiji za 58 minuta i 27 sekundi.

 

Sagmajster u generalnom plasmanu zauzima 81. poziciju, a prvi je Siril Depre iz Francuske.

 

– Vozim “siguricu” bez previše rizika. Znam da nas pravi Dakar tek očekuje i želim da ostanem u priči do kraja. Pojačavam tempo po malo, utorak je veoma važan dan. Dobili smo informaciju da je to najteža etapa u Peruu, čekaju nas visoke dine i mekan pesak – izjavio je Gabor Sagmajster za Internet portal RTS-a.

 

U bivaku udaljenom 30 kilometara od Naske, automobilista Bojan Milanović, koji je odustao u ponedeljak, ispričao je kako su se prevrnuli:

 

– Bilo je to moje prvo prevrtanje na krov. Međutim, brzo smo odreagovali, vratili Opel antaru na točkove i uz pomoć posade jednog takmičarskog kamiona nastavili dalje. Međutim, naš problem nije bilo prevrtanje, već preslab motor. Temperatura je skakala, a već na pola dine bi nam auto potpuno izgubio snagu. Planiramo sada da se vratimo za Limu, potom da avionom odletimo za Santjago i tamo sačekamo naš automobil kome predstoje ozbiljne reparacije.

 

Sledeća, četvrta etapa vozi se od Naske do Arekipe u dužini od 718 kilometara, a specijalni ispit dug je 289 km.

 

Moto BerzaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR