Treća pobeda košarkaša Spartaka

Subotički Spartak je savladao čačanski Borac sa rezultatom, 90: 80. Po četvrtinama je bilo: 20: 23, 20: 19, 24: 18 i 26: 20. Predrag Prlja su 18 poena je bio najefikasniji igrač domaćina, a uz njega su dvocifren učunak imali Drakulić 17, Živković 16 i Laketa sa 11 poena. Kod Borca Đorđe Micić je sa 24 poena bio ujedno i najefikasniji igrač meča.

U prvoj četvrtini uglavnom se igralo koš za koš, ali je već pred kraj tog dela igre tim Borca uspeo da uspostavi ravnotežu i pogodi neke važne šuteve koji su im doneli prednost na kraju prve četvrtine od tri poena razlike (20:23).

Istim ritmom nastavljena je i druga četvrtina, domaći su uspevali da iskoriste igru bez klasičnog centra na koju je silom prilika primorana ekipa Borca, i da u tom segmentu postižu poene. Sa druge strane gosti su uspevali da realizuju veliki broj šuteva i prodora. Rezultat u drugoj četvrtini je uglavnom bio na klackalici i smenjivao se vrlo brzo, ali je na veliki odmor Borac uspeo da ode sa prednošću od dva poena (40:42).

Početak treće deonice nastavljen je čestom smenom u vođstvu. To je potrajalo do 25. minuta kada su Plavi otišli na 6 poena prednosti. U 29. minutu, Borac je uspeo  ponovo da priđe na poen zaostatka, ali Spartakovci su ponovo dodali gas i u poslednju četvrtinu ušli sa 4 poena prednosti.

Poslednja deonica odvijala se uglavnom uz konstantno stabilnu igru Spartakovog tima i pokušajima protivnika da sustignu rezultatski zaostatak koji ni u jednom trenutku nije bio veći od 10 poena. Do kraja meča domaćini su znalački sačuvali prednost i uspeli da slave rezultatom 80:90.

tabela

U sledećem kolu Spartak igra u gostima sa Konstantinom.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR