Treći trijumf NIS Spartaka

NIS Spartak – Železničar 3:1 (25:12, 22:25, 25:16, 25:20)

 

NIS Spartak je ostvario i treću pobedu u isto toliko odigranih mečeva ove sezne. Subotičanke su do drugog trijumfa vrednog tri boda na svom terenu došle protiv Železničara iz Lajkovca posle 95 minuta igre u hali „Dudova šuma“.

 

nis spartak sofija medic

U prvom setu Golubice su počele furiozno. Već do prvog tehničkog tajm-auta imale su šest poena viška (8:2), na drugom bilo je ogromnih 16:4, a kad je na semaforu zasijalo 21:5 sve je bilo jasno.

 

Ipak, Lajkovčanke su imale snage da uzvrate udarac, pogidle su igru na znatno viši nivo u drugom periodu. Još tokom prvog seta trener Železničara Milivoje Radisavljević promenio je dizače, u igru je umesto Lazarevićeve poslao Draganu Divac. Gošće su stekle pet poena viška u finišu (21:16), a potom uspele i da dođu do izjednačenja – 25:22.

 

Ispostavilo se da za nešto više nisu imale snage. Bolje rečeno, nisu im to ni Subotičanke dozvolile, bile su sjajne sa servis linije, dobre u bloku, a to je donosilo razliku. U trećem periodu lako su se odlepile na 16:10, u četvrtom je bilo 16:11.

 

U oba navrata Spartak je lako privodio setove kraju, održavao ili samo povećavao razliku, pa su sva tri boda sasvim zasluženo ostala u Subotici. Bio je ovo prvi izgubljeni set ove sezone za ekipu Damira Petkovića.

 

Kod Subotičanki poeni su bili fantastično raspodeljeni, ali su ipak prednjačile Aleksandra Cvetićanin sa 19, te kapiten Tatjana Matić sa jednim manje. Sofija Medić je nanizala šest blokova, Tanja Sredić je upisala četiri asa, a Cvetićanin jedan manje. Kod Železničara jedina dvocifrena bila je Tijana Aćimović sa 14 poena.

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR