Trećina pumpi u Srbiji toči loše gorivo

Iskustvo vozača pokazuje da je gorivo natočeno u nekoj od susednih zemalja, znatno kvalitetnije od onog koje se prodaje u Srbiji. Poslednja kontrola pokazala je da trećina proveravanih pumpi toči loše gorivo, prenosi portal Kamatica.

 

Poslednjom inspekcijskom kontrolom ustanovljeno je da su 22 od 70 proveravanih pumpi, prodavale gorivo lošeg kvaliteta. Nije saopšteno o kojim pumpama je reč, ali će se to znati kada policija i sudovi završe svoj deo posla.

 

Načelnik Odeljenja za tehnički nadzor Ministarstva trgovine Slaviša Petković kaže da su MUP-u prijavili saznanja o derivatu koji je mogao da izazove “katastrofalne posledice” na benzinskim stanicama.

 

Šteta postoji i za vozače kojima zbog lošeg goriva propadaju pumpe, dizne, filteri na automobilima, kažu majstori. Događa se i da neki delovi izgore, kao vozaču koji je popravku platio 700 evra.

 

Majstor u auto servisu u Beogradu Miodrag Marković kaže da se događa da se prilikom konstatacije kvara ustanovi da su u samom rezervoaru od mnogo lošeg goriva izgorela creva, da su postala trula, a da je auto star dve, tri godine.

 

– Uopšte nije naivno sipati takvo gorivo zato što su posledice baš velike i skupe. Kod benzinskih agregata recimo može nešto da se sredi do 8.000, 10.000 dinara, kod dizel varijanta čak ide i do 100.000 dinara popravka takvih problema – objašnjava Marković.

 

Kvalitet TNG znatno varira

 

Što se tiče plina (TNG) razlika u broju pređenih kilometara na istu količinu natočenog plina ide čak i do 25%, što navodi na zaključak da na nekim pumpama kradu i na količini i na kvalitetu samog plina.KOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Kada neko zna da neka pumpa toci lose gorivo a nece da kaze koja/koje su to pumpe tu se odma zna da nesto nije u redu, jer ove vesti nisu ni trebale da isplivaju na povrsinu. E sad, oni time sto stite prevarante prave losu reklamu i za pumpe koje imaju dobro gorivo. SVIH pumpi na autoputu treba se cuvati jer em sto je gorivo izuzetno lose, lako mozete pronaci da vam u rezervoar staje vise po bilo kojoj specifikaciji. Neka nam majcica rusija i ruski NIS objasni kako je moguce da sa istom kolicinom madjarskog gasa auto predje 590 km a sa majcicinim gasom 440 km? Nije valjda da nam braca i majcica preko NIS-a kog su dobili upoklon uvaljuju nekvalitet.

 2. MK kaže:

  Od svih benzinskih pumpi NIS ima najbolji TNG

 3. stormwatch kaže:

  MK:

  Od svih benzinskih pumpi NIS ima najbolji TNG

  Ovo nije nista drugo nego PLACENI komentar, apsolutno NETACAN.

 4. f1petya kaže:

  APSOLUTN ,,TACNO..DA JE U EU ZEMJAMA..ZNATNO KVALITETNIJI BENZIN.. A CENE SLICNE,,

 5. elektroničar kaže:

  Dokument, kao i vest, po kojem je neko našao loše gorivo na nekim pumpama je beskoristan, ako se ne objavi. Da se vidi gde je loše i šta je tačno loše u tom nalazu. I da se zna ko je analizu uradio. Zašto uskratiti tu reklamu nekome ko ima dobro gorivo? 

 6. laza kaže:

  Ja mogu da potvrdim iz vise razloga pa i imenom koje pumpe recimo u Valjevu toce lose gorivo jer je taj bezobrazluk prevazisao vrh tolerancije i donosi vozacima donosi probleme i nevolje kao i kvarove na automobilima posebno na benzinskim motorima. I mi se onda pitamo kako mi imamo lose automobile a hocemo u evropsku uniju. Nis toci katastrofalno lose gorivo a i privatne pumpe poput Omni pumpe u Valjevu zbog velike kolicine vode u njemu i brze potrosnjena malim relacijama. Uz razliku od susednih zemalja u Srbiji je uzas i 5 puta je gorivo losijeg kvaliteta. To je istina i tu niko nista ne preduzima.

OSTAVITE KOMENTAR