Trećina sredstava za manjine sliva se u Suboticu

Iz republičkog budžeta za finansiranje rada nacionalnih saveta nacionalnih manjina za 2016. godinu izdvojeno je 245 miliona dinara. Nacionalni saveti sa sedištem u Subotici moći će da računaju na ukupno 81 milion dinara. Najviše novca dobiće mađarski, kao savet najzastupljenije nacionalne manjine u Srbiji.

nacionalni saveti

Od ukupno 245 miliona dinara koliko je republičkim budžetom opredeljeno za rad nacionalih saveta nacionalnih manjina, oko jedne trećine sliće se u Suboticu. Za nacionalni savet Mađara, koji predstavlja najmnogobrojniju nacionalnu manjinu, predložen je 61 milion dinara. Hrvatski nacionalni savet može da računa na 13 miliona dinara, dok će Bunjevačkom pripasti 7 miliona dinara.

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović upoznala je predstavnike nacionalnih saveta upoznala sa obavezama u vezi sa podnošenjem finansijskih izveštaja radi vršenja nadzora nad zakonitošću trošenja budžetskih sredstava, a nedavni sastanak s predstavnicima nacionalnih saveta je bio i prilika da predstavnici saveta kroz dijalog sa učesnicima sastanka iznesu svoja zapažanja, sugestije i planove za naredni period.

Kancelarija je izvršila raspodelu sredstva za 2016. godinu u skladu sa Zakonom o nacionalnim savetima nacionalnih manjina i Uredbom o postupku raspodele sredstava iz budžeta Republike Srbije za finansiranje rada nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

  1. Megille kaže:

    Dobro su se ovi ‘ ufuračili’ u neke manjinske nacionalne savete. Debela ladovina i život od etnobiznisa. Ali samo za predsednike i njihovih saradnika , a za članstvo ništa tj. plačanje članarine.

  2. stormwatch kaže:

    I svima toliko divni osmesi na licu tokom slikanja, ovi ne samo da su na pozicijama nego su preko tih donacija uhlebljeni do zlatnog klasja, pa nije ni cudo sto im se na licama ocrtava zadovoljstvo, sreca i olaksanje u istom momentu.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 40 = 41

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: