Treptači od 2013.?!

Subotica za razliku od ostalih gradova i opština u Srbiji još uvek nema zeleno treptuće svetlo. Razlog je nedostatak novca i to što su semafori stari.

 

U toku je semaforizacija raskrsnica i prema rečima članova Gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja u gradu, početkom naredne godine će se uvesti zeleno trepćuće svetlo. Pre uvođenja ovakve signalizacije neophodna je modernizacija semafora. Cilj je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda u gradu.

 

Uvođenje treptača košta od 2,5 do 18 miliona dinara i zbog toga se radi studija, kako bi se znala prava situacija po pitanju semaforizacije grada. Prema njihovim iskustvima mnogi vozači smanje brzinu i zaustave se kada ugledaju pomenuti signal na semaforu.

 

Trepćuće zeleno svetlo je signal koji bi trebalo da najavi predstojeće paljenje žutog, a potom i crvenog svetla, kako bi vozači mogli blagovremeno da se zaustave. Signal traje oko tri sekunde.KOMENTARI

 1. freelancer kaže:

  Konačno!!! Jednom da se završe scene sa policijom tipa “prošli ste kroz crveno – nisam, upalilo se žuto na 10 m od raskrsnice”. Naravno, policija je uvek u pravu. Radije ću prikočiti i stati na zeleno trepćuće, nego da me DERU nameštenim “pecanjem”. A semafor ko d Kerske crkve je baš fatalan. Znam mnoge koji su “fasovali” tamo… 🙁

 2. Double P kaže:

  Mnogi semafori su tesko uocljivi jer stoje iza stabla drveta ili iza krosnje. Tipican primer je semafor kod Venera Bike-a, ako idete iz pravca kruznog toga iz centra. 

 3. ... kaže:

  2,5 do 18 milona dinara?? Gnusne lazi

 4. ........... kaže:

  Ajde sam lepo da nam neko objasni zasto uvodjenje svetla koje trepce kosta do 18 miliona dinara? Kakva je to svemirska tehnologija?

 5. freelancer kaže:

  ………..:

  Ajde sam lepo da nam neko objasni zasto uvodjenje svetla koje trepce kosta do 18 miliona dinara? Kakva je to svemirska tehnologija?

  Zato što treba prvo da se izradi “studija”. Neće se primenjivati nikakva već primenjivana iskustva, nego će “studija” doneti “nova”, “savremenija” i “bolja” rešenja. U izradi te “studije” će raditi gomila dipl.ing.maglologa, koja će uzgred i debelo da se “omaste” (bože moj, intelektualni rad je skup), da bi na kraju sama, neposredna realizacija koštala neku siću… A za CEO posao je, u stvari, potreban jedan (slovima i brojem: 1 – jedan) softver i 1 (jedan) programer plus ekipa na terenu, koja će prespojiti instalacije. Kraj…

  KONSTANTNO se u Subotici “studiozno” pronalaze neka “nova” i “originalna” rešenja za sve i svašta. Rezultat: grad-ruina. 

  Pa gospodo Mudolozi, DOKLE ćete više izmišljati rupu na saksiji. ALO vasiono, ona je VEĆ izmišljena!!!

 6. Loš Đak kaže:

  Od 2,5 do 18 milona dinara !!!

  Pa za te paru ću ja ručno da palim i gasim to nesretno zeleno svetlo!

 7. mislilac kaže:

  Nije iznenađujuće da nema trepćućeg zelenog svetla u našem gradu. Odgovorni bi trebalo da prošetaju i pogledaju kako je mračno u 6 i 30. Tada se ulična rasveta gasi?! Pa, možda je počela štednja za uvođenje basnoslovno skupog treptanja! 

 8. Paja Patak kaže:

  freelancer:

  ………..:

  Ajde sam lepo da nam neko objasni zasto uvodjenje svetla koje trepce kosta do 18 miliona dinara? Kakva je to svemirska tehnologija?

   

  Zato što treba prvo da se izradi „studija“. Neće se primenjivati nikakva već primenjivana iskustva, nego će „studija“ doneti „nova“, „savremenija“ i „bolja“ rešenja. U izradi te „studije“ će raditi gomila dipl.ing.maglologa, koja će uzgred i debelo da se „omaste“ (bože moj, intelektualni rad je skup), da bi na kraju sama, neposredna realizacija koštala neku siću… A za CEO posao je, u stvari, potreban jedan (slovima i brojem: 1 – jedan) softver i 1 (jedan) programer plus ekipa na terenu, koja će prespojiti instalacije. Kraj…

   

  KONSTANTNO se u Subotici „studiozno“ pronalaze neka „nova“ i „originalna“ rešenja za sve i svašta. Rezultat: grad-ruina. 

   

  Pa gospodo Mudolozi, DOKLE ćete više izmišljati rupu na saksiji. ALO vasiono, ona je VEĆ izmišljena!!!

  Zato, mudolozi, i ostali freelanceri, sto su izrada studije i ostale gluposti obavezna po vazecim propisima, obratite se cenjenom Gospodinu Sistemu a nemojte graktati bez veze na one koji ne odlucuju i ne mogu da rade kako im se cefne.

OSTAVITE KOMENTAR