“Tretiranje” komaraca

Suzbijanje larvi i odraslih komaraca sa zemlje i iz vazduha na području grada počelo je 5. a trajaće do 19. juna, potvrđeno je za Subotičke novine iz nadležne službe u lokalnoj samoupravi.

prskanje komaraca

Posao će obavljati novosadsko preduzeće „Ciklonizacija”, sa kojom Grad već ima potpisane ugovore iz ranijih i ove godine, a po osnovu njih ukupna budžetska sredstva, izdvojena za ove namene, iznose nešto malo više od 6 miliona dinara.

 

Prema utvrđenom planu, komarci će biti tretirani za početak sa zemlje na ukupno oko 2000 hektara.

 

— Predvideli smo da od ukupne površine, tretman bude urađen na oko 1100 hektara u Aleksandrovu, Keru, na Prozivci, Bajnatu i Gatu, oko 220 hektara u Dudovoj šumi i na oko 500 hektara na Paliću i okolini. Dinamiku tretmana određivaće vremenski uslovi — rekao je Goran Išpanović, izvršilac za tehničke i komunalne poslove u gradskoj Službi za komunalne poslove i saobraćaj.

 

Pčelari bi i ovoga puta za vreme tretmana, a s obzirom da je preparat toksičan za pčele, košnice trebalo da zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja, a nadležni upozoravaju da dejstvo preparata traje tri dana.KOMENTARI

  1. CICIRINELLA kaže:

    Komarci. Naje***ste

OSTAVITE KOMENTAR