Tri Urbanove predstave u Bitefu

Pozorište „Deže Kostolanji“ iz Subotice gostovaće od 26. do 28. aprila u Beogradu sa tri produkcije u režiji Andraša Urbana.


Na sceni Bitef teatra biće izvedene predstave „Dogs and Drugs“, „Drakula – svetlosti trenutka“ i“Marta Beres One Girl Show“.

 

U radu na predstavi „Dogs and Drugs“ sa Urbanom su sarađivali Jelena Bogavac, Ferenc Peter i Zoltan Puškaš, a učestvuju glumci Marta Bereš, Arpad Mesaroš, Gabor Mesaroš, Kinga Meze, Imre-Elek Mikeš i Zoltan Pletl.

 

Razbiti okove, razbiti pravila realizma i istoricizma zarad neke nove stvarnosti – tema je te predstave namenjene starijim tinejdžerima i njihovim roditeljima, navodi se u najavi gostovanja.

 

Scenska priča o Drakuli urađena je po poznatom romanu Brema Stokera. U glumačkom ansamblu su Ðula Francia, Hermina Erdelji, Zalan Gregus, Čaba Heđi i drugi.

 

Poslednju predstavu na ovom gostovanju izvodi Marta Bereš, koja kroz glumu, muziku i ples pruža publici svoju životnu priču.

 

„Nema interesantnijeg nego što je ljudska priča, život čoveka. Bilo kog čoveka. Zašto bi trebalo da se priča o ekstremnim životima, kad svaki život jeste nemoguća priča koju vredi slušati“, izjavila je Berešova za „Mađar So“, povodom ove predstave.



KOMENTARI

  1. adkersu kaže:

    Još jedan dokaz da Subotica IMA pozorište ali nema pozorišnu zgradu. Čestitke gospodinu Urbanu. „Dogs and Drugs“ iskreno preporučujem!

OSTAVITE KOMENTAR