Tribina na OU – Agora

U subotu 13. marta na "Otvorenom univerzitetu", počeo je prvi ciklus tribina pod nazivom "Agora". Tribine će se održavati svake subote sa nekoliko pauza uključujući i letnju.

Subotička "Agora" je nastala januara 1993. godine, na inicijativu 33 intelektualca Subotice, sa željom da se formira građanska tribina na kojoj će moći da se okupe Subotičani bez obzira na naciju, ideologiju, religiju, stranku, pol, profesionalnu pripadnost itd. Kao što se mnogi sećaju, u to doba je Subotica bila potpuno izdeljena kao da se ne radi o jednom, nego o desetak gradova.

Poslednji 11. ciklus subotičke "Agore" je održan 2002. godine, u uverenosti da je sa promenom političkih snaga i sistema, došlo vreme kada će Subotica napredovati i razvijati se. Svedoci smo da nije baš sasvim tako, pa se nametnula potreba da se obnovi subotička „Agora", kao mesto javnog, argumentovanog, kritičkog promišljanja o nama samima i o gradu u kojem živimo.

Novopokrenuta "Agora" nema nameru da podstiče subjektivne stavove pojedinaca ili grupa, koji se zasnivaju na njihovoj specifičnoj poziciji, ideologiji ili stranačkom uverenju. Očekujemo da se svi učesnici „Agore", uključe kroz svoja pitanja i priloge aktivno u ovu tribinu koja je namenjena građanima kojima je stalo do njihove sudbine, ali i sudbine grada kao celine.

Tema prve tribine bila je " Razvoj ili stagnacija grada" a gosti su bili Saša Vučinić, gradonačelnik Subotice, prof. dr Boško Kovačević i Stevan Santo.

Naredne teme:
20. mart 2010. Ekonomska moć Subotice: realna i potencijalna
27. mart 2010. Komunalna privreda
10. april 2010. (Ne)zaposlenost
17. april 2010. Upravljanje gradom

Rok za konkurisanje:
17.04.2010.

Izvor: znanje.infostud.comKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 61 = 63

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: