Trideset pet mera predostrožnosti za “Našu radost”

Trideset pet mera predostrožnosti je ispuniti kako bi vrtići od sledećeg ponedeljka, za kada je najavljeno, ali ne još i ozvaničeno, ponovo mogli da počnu sa radom. U Subotičkoj „Našoj radosti“ kažu da su spremni za svih 35. U tome im je pomogla i lokalna samouprava.

To što će od ponedeljka ponovo na druženje sa drugarima i vaspitačima, znači da će to biti uz sve preporučene mere za zaštitu od korona virusa. Za sada je poznato da će u vrtiće u Subotici krenuti oko trećina upisane dece. Njih 1.400. Čeka se samo zvanična odluka.

„Neće roditelji moći da dođu direktno u objekat. Dovešće decu, ali u redu sa propisanom distancom, pod zaštitnim maskama i rukavicama. Mi ćemo dete preuzeti, odmah ćemo ga odvesti na pranje ruku i u dalje postupanje u vrtiću. Mnogo ćemo češće dezinfikovati sve stvari, pre svega igračke i ono što oni često koriste, tu pre svega mislim na WC, i kod presvlačenja dece moraćemo mnogo više mera da preduzmemo nego do sada što smo radili“, kaže tehnički direktor PU “Naša Radost” Veljko Vojnić.

Da bi se te mere ispunile, lokalna samouprava donirala je zaštitna i dezinfekciona sredstva.

„S obzirom da je najavljeno otvaranje vrtića za 11. maj, i današnji naš povod je još jedan vid naše podrške, da tako kažem, grada ovoj značajnoj obrazovnoj instituciji. Mi smo danas sve ono što će biti potrebno, ja ne kažem da preškolska ustanova nema, oni spremno čekaju početak, ali, mi smo to opet da damo još jedan dodatni vid podrške“, kaže sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti Jasmina Stevanović.

Dok dece nije bilo u vrtićima, objekti su konstantno održavani i dezinfikovani, dok je prinudni raspust iskorišćen i za tekuće održavanje objekata. Zaposleni su primali zarade, dok roditelji nisu plaćali troškove vrtića.

 

RTVKOMENTARI

 1. avet kaže:

  Jadna deca, kakav svet im ostavljamo u nasleđe, ne mislim baš mi, nego svi u globali.
  Bakterije, virusi, zagađena voda, zagađene reke, zagađena jezera i mora, zagađen vazduh, zagađeno zemljište, brda i planine otpada na sve strane, zagađena atmosfera i nebo, potrovane životinje raznim pesticidima i drugim hemijskim sredstvima, hemijski, biološki, nuklearni otpad koje je čovečanstvo proizvelo nebrigom i hajkom za što većim profitom…
  Pa ja se sećam kada sam bio mali i kada sam pogledao u nebo, zavrtilo mi se u glavi od čistog noćnog neba i milijardi zvezda koja su se slobodnim okom mogla videti.
  A sada dvadesetak većih zvezda na nebu iz grada ako se vidi, dobro je.

 2. Zoran kaže:

  Nadam se da vaspitaci nece nositi vizire, maske i rukavice! Nasa deca su dovoljno propatila i ovako.
  Ne zelim da razmisljam o psihickim posledicama po nase najmladje kad ugledaju Dart Vejdere u ponedeljak.
  Ako vaspitaci budu u “full” opremi onda deci nije mesto u vrticima!

 3. SRBO kaže:

  Zorane Zoki misliš samo o sebi svom detetu i svojoj guzici a vaspitačice ko šiša nek se one zaraze i njihova deca ili stari roditelji,suprug…panako tako izvoljevaš onda nemoj slati svoje dete tamo

 4. Anonimni kaže:

  @SRBO prvo procitajte sta sam napisao, pod uslovom da ste dovoljno pismeni, pa onda komentarisite.

  Za vasu informaciju, deca ne prenose virus!
  Pogotovu tako mala deca do 7 godina.

  Vi ste verovatno jedan od mnogih koji ulicom seta sa maskom preko lica i rukavicama…

 5. Tanjci kaže:

  Jeste Zorane, pa ako vam dete zakaci virus odma cete kriviti vaspitacice i ustanovu. A ja sam sa mojim detetom od 3 godine razgovarala i objasnjavala zasto je sve ovako pa je sasim normalno prihvatila situaciju. Cak joj je i smesno kad vidi nekog sa vizirom i misli da je maskembal u pitanju. Treba se spustiti na njihov nacin razmisljanja i prilagoditi situaciju. Najlakse je buniti se i nametati svoje misljenje. Niste vi jedini na planeti. Svako dobro, pozdrav!

 6. Pera kaže:

  Samo su glupi korisni.

OSTAVITE KOMENTAR

41 + = 50