Trimbi!

Tradicionalna sportsko-rekreativna manifestacija, koja se vezuje za prvomajske praznike, a koja uključuje biciklizam, pešačenja i vožnju rolera, ponovo je priređena nakon dvogodišnje pauze. Trimbi je sada organizovan po 45. put, cilj nije bio da se takmičari trkaju, već da se promoviše rekreacija.

Između 8 i 11 sati učesnici su se prijavili ispred „Jadrana“ u gradu, odakle je krenula deonica od oko 9 kilometara do Palića.

Gašpar Farago ima 81 godinu. Kako kaže, tajna dugog i vitalnog života je zdrava ishrana i redovna rekreacija: „Vežba, priroda. Pogotovo oko Ljutova i Starog Žednika. Ja sam odatle, uglavnom idem tamo. To je udaljenost od 10 kilometara, nema velikog saobraćaja.“

Marko je, govoreći u ime organizatora, takođe zadržao dobru kondiciju uprkos godinama. Još se sećam nekadašnjih „Trimbi“ manifestacija, koje su bile puno posećenije nego danas.

Na ovogodišnjoj manifestaciji „Trimbi“, učestvovalo je više od 180 ljudi. Iako brojka uveliko zaostaje za nekadašnjih tri hiljade učesnika, entuzijazam i energija učesnika su nepromenjeni.

Učesnici su mogli kupiti kupon za tombolu za 100 dinara, a srećne dobitnike su čekala dva lepa bicikla.

 

RTV PannonKOMENTARI

 1. Čudo bicikla kaže:

  Slabo a koliko bicikli ima
  Treba nagrade kao nekad.
  Treba reklama

 2. Anonimni kaže:

  @

  Čudo bicikla : Ovi novi pridošli dotepenci su se pogospodili i bez auta nigde ne idu u stilu : ,ima se može se,. Ali Nemačka već kuca i na njihovim vratima ,trgovci bicikla se spremaju da prošire svij asortiman i u Srbiji pod sloganom ,iz auta na biciklu, …Može se mora sa.

 3. Milan kaže:

  Pre par godina delilo se po 5 bicikala a danas 2. Dobar napredak.

 4. Biciklista kaže:

  Dobro kazete Milane, dobar napredak. Dok je bila stara dobra fabrika Partizan, izvlacilo se 20-30 bicikala, to se ja secam, 20 sigurno.

 5. Biciklista kaže:

  I bilo je nekada puno utesnih nagrada u stilu, ulaznice za pozoriste, ulaznice za zoloski vrt, bonovi za rucak u pojedinim restoranima, bonovi za pice, za hamburder, bonovi za knjige u knjizari… Ja sam recimo jednom osvojio bon za rucak za dve osobe u Prezidentu.
  Ovi sadasnji organizatori izgleda da pojma nemaju kako se nesto organizuje, kako se traze sponzori. Gde su bine sa kulturno umetnickim drustvima, razni koncerti, dnevni i vecernji…Luna park i ta njihova dreka, jeb**e, koji program. Samo je jos Cirkus pod satrom falio.

 6. TkoJeOvdeLud kaže:

  @ Biciklista nekada jako jako davno, u vremenima za koje sada mnogi kažu da su bila loša, delilo se 36 bicikala, znam jer sam jednom prilikom dobio jednu od njih, a učesnika je bilo toliko koliko sada ne može ni za deset Trimbija da se sakupi.

OSTAVITE KOMENTAR

24 + = 29

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: