Trnić i Oluić vicešampioni Evrope

Ženska juniorska reprezentacija Srbije osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju na XXIII EP 2012, koje je danas završeno u Ankari. Turska je danas u finalu pobedila Srbiju sa 3:0, po setovima 25:21, 25:22 i 25:21, posle 79 minuta igre.

 

Juniorke Srbije su osvojile treću srebrnu medalju na Prvenstvima Evrope, pošto su danas u finalu poražene od Turske u meču u kome su izabranice Ratka Pavličevića pružile dostojan otpor rivalu tokom prva dva seta. Posebno je bila neizvesna borba u drugom setu, u kome su juniorke Srbije, čini se, propustile šansu da preokrenu tok meča. Bez obzira na poraz u finalu, juniorke Srbije su na EP u Turskoj pokazale sve svoje kvalitete, zasluženo osvojile titulu vicešampiona Evrope i najavile odlične rezultate i u budućnosti.

 

Pored titule prvaka Evrope, Turska je izborila i učešće na XVII SP 2013., koje će se odigrati u Češkoj. Evropa će na SP 2013. imati šest predstavnika, a preostala četiri, pored Češke i Turske, biće poznati posle kvalifikacija, koje će se odigrati od od 07. – 12. maja naredne godine.

 

Ova vest je važna i za naš grad iz razloga što su od 12 igračica 2 iz subotičkog Spartaka – Jelena Trnić i Jelena Oluić. Jelena Trnić na mestu srednjeg blokera igrala je tokom većeg dela meča i zabeležila 3 osvojena poena. Utakmica se mogla pratiti na drugom programu RTSa.

 

Jelena Trnić                                                    Jelena Oluić

  KOMENTARI

  1. Spartakovac kaže:

    SVAKA ČAST DEVOJKAMA ! ! !

OSTAVITE KOMENTAR