Trodnevni protest advokata

Advokati u Srbiji stupili su u trodnevni protest koji će trajati do 27.juna. U tom periodu neće se održavati suđenja, istrage, saslušanja u policiji ili tužilaštvu u slučajevima gde je po zakonu neophodno prisustvo branioca. Iz Advokatske komore Srbije objašnjavaju da "kap koja je prelila čašu" je  povećanje paušalnog poreza.

 

U protest su stupili i zbog: sužavanja polja delatnosti advokature zbog donošenja raznih zakonskih propisa kojima se brojni poslovi oduzimaju iz nadležnosti advokature i poveravaju beležnicima, medijatorima, zbog višegodišnjeg ne plaćanja obaveza države prema advokatima, zbog neefikasnosti sudova, kao i neadekvatnog tretmana advokata prilikom obavljanja njihovih poslova od strane sudova, tužilaštava, policije i organa uprave. Pored toga, istaknuta je i neefikasnost postupanja organa krivičnog gonjenja u slučajevima napada na advokate.

 

Danijel Kovač, pr Osnovnog suda u Subotici kaže da su dobili Odluku od Advokatske komore Srbije o trodnevnom protestu, ali bez obzira na to pojedini advokati su ipak došli na suđenja.Pored toga, advokati smatraju da reforma pravosuđa nije sprovedena kako treba.


protest

 KOMENTARI

  1. bac-vranje kaže:

    Aaaaa zbog toga strajkuju,a ja pomislio da im je krivo sto nemaju fiskalne kase pa ne moraju izdavati racune,ili zbog manipulisanjem i laznim uveravanjem klijantqa da ce sigurno dobiti parnice i sl.Ali ako je ovo onda imaju moju podrsku da je ovo sto sam naveo i ja bi sa njima stupio u strajk, Ajd ziveli

OSTAVITE KOMENTAR