Trostruko više pacijenata sa simptomima kovida

U poslednjih nekoliko dana povećan je broj pacijenata koji se zbog sumnje na kovid upućuju u Opštu bolnicu, kažu u ovoj ustanovi. Bolnica i dalje radi neometano, ali uz sve mere prevencije i protokole za  sprečavanje širenja virusa kovid-19.

Dnevno se u Respiratornu ambulantu Opšte bolnice javi oko 20 pacijenata sa simtomima infekcije kovidom-19, što je kako objašnjava epidemiolog dr Gordana Krtinić, čak trostruko više u odnosu na maj i jun, kada je to bilo 4 do 6 osoba. Juče su na primer, imali 19 pacijenata koji su upućeni iz Kovid ambulante Doma zdravlja radi dalje dijagnostike, od kojih je dvoje zadržano na Infektinom odeljenju, gde čekaju rezultat PCR testa.

Kovid deo Opšte bolnice i dalje funkcioniše, dok je ostali deo ustanove u redovnom radu, dodaje dr Krtinić. S tim da se na ulazu obavlja trijaža svakog pacijenta koji ulazi, i koji mora da ima overen uput za lekara specijalistu. Onima koji se hospitalizuju radi se brzi serološki test.

Osim trijaže i brzih testova, sprovode se sve druge preventivne mere koje su ustaljene još od početka epidemije, ističe naša sagovornica i dodaje da među zaposlenima nema novih slučajeva infekcije virusom kovid-19.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Posmatrač kaže:

  Opet vi zajebavate narod. Dosadili ste više i bogu i narodu.

 2. suboticanka kaže:

  Svugde u svetu su zarazene osobe bez teske klinicke slike kuci u samoizolaciji,jedino kod nas se grupisu,hospitalizuju-i onda kad dodje do toga da tesko oboleli kobno zavrse jer za njih nema mesta-nikom´nista!

 3. Oki kaže:

  Subotičanka
  Ajde malo pročitaj vest, jedno 5-6 puta, onda ga dobro sažvači, i kad kreneš da preživaš pokušaj da shvatiš napisano.
  Ako ne shvatiš, pitaj, slobodno.

 4. zig zigi kaže:

  eto

 5. suboticanka kaže:

  Oki
  Cemu takva komunikacija? Jasno sam napisala ZASTO oboleli sa simptimom ne sede kuci kad se zna da nema leka,sve dok ne dodje do tezih respiratornih simptoma se ne izlazi iz samoizolacje u civilizovanim zemljama!

 6. Taca kaže:

  Zarazili se na birackim mestima

 7. Inspektor.. kaže:

  Žele uvesti totalitarne režime ,uništiti demokraciju-vidi režime u svernoj Koreji ,Kini i najnoviji ‘doživotni predsednički mandat u Rusiji….U ljude žele napraviti robove i jeftinu radnu snagu kao što je bilo u komunizmu…nažalost u ovoj rasboti učestvuje i ‘struka’ lečnici i cela lečnička logistika. Brzo su zaboravili zakletvu koju su položili kada su završili studije. Zar je moguće da su se svi prodali poput Jude…?

 8. BlindMan kaže:

  @Taca
  Kolika li se dnevnica plaćala članovima komisije, brojačima glasova na biračkim mestima tog 21.06.2020.???
  Da li neko zna?

 9. Razočarana kaže:

  KO KOGA LAŽE OVDE MENI JE OPET DO DALJNJEGA ODLOŽENA OPERACIJA RADI KOVIDA VALDA ČEKAJU SMRTNOSNU BOLEST DA STIGNEM NA RED I ONDA ĆE :GDE STE DO SADA???A ČEKAM I MUČIM SE VEĆ OSAM MESECI

 10. Oki kaže:

  Subotičanka
  Zato što lepo piše koliko je njih upućeno na dalju dijagnostiku a koliko zadržano. Da ste to shvatili ne bi napisali ono što ste napisali. A u vesti je jako lepo napisano sa sve brojkama. Ali ne vi znate šta se događa u celom svetu a niste u stanju da saznate šta se dešava u Subotici

 11. Inspektor.. kaže:

  @ Oki ,a što je sa tim silnim koji umiru od raznih infektivnih bolesti :side ,tuberkuloze ,raznih raka …o ostalih bolesti? Ko i kada leći te bolesnike? Ili je sve postao Covid 19 ? Štaje sa ljudima bolesnima u istospolnim brakovime ,transvetima ,narkomanima …i sličnim grupacijama koji zbog svojih bolesti imaju pad imuniteta i umru zbog raznih infekcija i na rasptornim organima ,itd ,itd …
  Uostalom zašto se ne objave i suprotna-druga mišljenja o zdrastvenim analizama ,već se sve dirigira iz jednog centra …A kako vi veliti da sve se ‘lepo piše’ u nekim izveštajima…da ,ali se samo piše . Sada je otkriveno da ta silna žrtva u Italiji i Španiji nije ni postojala ,već su hteli njihove vlade da sve štete izazvane u njihovoj državi naplate od EU-a. No prevara je otkrivena i znala se od početka-Nemačka je stavila veto i novci nisu sigli u te države…A KAKO VI VELITE I ONDA JE SVE BILO LEPO NAPISANO-vojska je nosila mrtve ljude u krematorijume ,ljudi su umirali na ulici , bolesnici su ležali u hodnicima ? Koja je to bila istina Oki…???

 12. Ko se zarazio kaže:

  Ko se zarazio, Taco, na biračkom mestu, na kojem biračkom mestu, koliko njih, šta laprdaš!?

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: