Trovač sa Makove sedmice ponovo radi

Sećate li se Azohema ?
– Industrijski pogon izgrađen daleko od svakog mesta predviđenog za to.
– Uništen mir, zdravlje i putevi na Makovoj sedmici.
– Poniženi državni organi kada su inspekcija i policija pred novinarima, pokušali da izvrše nalog za iseljenje.
– Neprekidan niz teških kamiona koji iz tog pravca, Majšanskim putem, zatim Jovana Mikića pa Beogradskim putem ka Azotari, tutnje dan i noć.
– Odustajanje od svakog otpora lokalnih vlasti, neveštim pravdanjem rođačkim vezama vlasnika Azothema i jednog ministra.
– Skandalozna ponuda vlasniku, da grad finansira dislociranje pogona.

Slika

Azohem je na neko vreme prestao sa radom a druge afere i problemi, okupirali su pažnju javnog mnenja. Kako javlja PRESS ovih dana, trovač sa Makove ponovo radi:
– Za količinu veštačkog đubriva koja se proizvede u ovim pogonima potrebno je nekoliko hiljada kamiona godišnje da prođe kraj naših kuća i putevima koje su šleperi već „smrvili", a taj put naša je jedina veza sa gradom. Od vibracija nam pucaju kuće – jadaju se meštani.

Od buke koju buldožeri stvaraju tokom noći komšiluk ne može oka da sklopi, a stanovnici ulice Isidore Sekulić u kojoj rade pogoni „Azohema" više ne znaju kome da se obrate za pomoć.

– Pomislili smo da je našim mukama kraj, jer pogoni nisu radili nekoliko meseci. Međutim, našoj radosti je odzvonilo, pošto se pre tri meseca sve vratilo na staro, buka, kamioni, neprijatni mirisi, proizvodnja veštačkog đubriva, zagađenje…

Subotičko naselje Makova sedmica nema izgrađenu kanalizacionu mrežu, pa se sve otpadne vode iz „Azohema" izlivaju u otvoreni kanal koji, prema rečima predsednika mesne zajednice, vodi do Palićkog jezera. I umesto da na ovoj lokaciji nikne rekreacioni centar, za šta postoji mogućnost jer su u blizini bušotine sa toplom vodom, građani se i dalje bore protiv zagađivača. Koliko treba da bude njihovo strpljenje, ostaje samo da se vidi. Meštani tvrde da je ono na izmaku.KOMENTARI

  1. Gost kaže:

    Nek naš grad obrati pažnju, šta još u Subotici radi!!!!?????
    Zar treba da se i to proda???
    Zar već nismo sve rasprodali?????!!!!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

7 + = 9

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: