Šebek SSP Subotica: Trovanje hlorom na Prozivci – (NE)STRUČNOST U PRAKSI „ZA NAŠU DECU“

Nakon treninga u bazenima SRC „Prozivka“, dvanaestoro dece i nekoliko prvotimaca vaterpolo kluba „Spartak“ je 18. novembra ove godine hospitalizovano zbog trovanja izazvanog isparenjima hlora. Prema navodima iz medija, jedno dete se i dalje nalazi na lečenju. Ostaje nam da se nadamo da nijedno od te dece neće imati trajne zdravstvene posledice zbog prekomernog izlaganja ovoj otrovnoj materiji.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde najoštrije osuđuje ćutanje uprave bazena, prvenstveno direktorice JKP „Stadion“, Tamare Dimitrioski, zbog ove nemarom izazvane nesreće.

Patogeneza trovanja hlorom je hemijska trauma koja narušava vitalne funkcije tela, što bi stručnjaci koji su zaposleni u JKP ”Stadion” trebalo da znaju. Udisanje hlora zna da prouzrokuje kratkotrajno zaustavljanje disanja, poremećaj srčanog rada, edem pluća, tahikardiju, kao i sekundarne infekcije u vidu pneumonije, pleuropneumonije i bronhitisa. Zbog svega gore navedenog, zahtevamo da uprava JKP „Stadion“ obavesti javnost o preduzetim koracima u cilju utvrđivanja odgovornosti, kao i o načinu na koji će ubuduće biti sprečeni slični incidenti.

Takođe pozivamo tužilaštvo da utvrdi potencijalnu krivičnu odgovornost zaposlenih za nemar, pošto su se građani već žalili na preveliku količinu hlora u vodi. Naime, već duži vremenski period deca se guli koža sa ruku i stopala, i imaju iritaciju očiju i glavobolju na treninzima.

Lanac odgovornosti mora da se utvrdi i svi odgovorni moraju biti kažnjeni. Ovo je suviše ozbiljan problem da bi gradski nameštenici igrali igru kako njihov resor nije nadležan za ovaj problem. Dame i gospodo, izabrani ste, odgovorni ste za ovaj raspad sistema koji će nas na kraju sve koštati zdravlja!

S obzirom da se rukovodstvo JKP „Stadion“ ni četvrti dan nakon ovog nemilog događaja ne oglašava, gradski odbor SSP Subotica zahteva momentalnu ostavku direktorice Tamare Dimitrioski.

Robert Šebek, predsednik Gradskog odbora SSP Subotica, 22.11.2022.KOMENTARI

 1. S&S kaže:

  Kod ovih idiota nema odgovornosti. Još se nije desilo da je neki njihov bio odgovoran za sr. anje koje je napravio Setite se samo EPS-a , Doljevca, rušenja brda, propadanje puta, paljenje kuća, poplave u Obrenovcu, helikoptera, bunga bunga žurke, Labana , Palića i da ne nabrajam dalje. Ne brinite, četiri dana im je potrebno da smisle opravdanje. Veliki su to kapaciteti. Mogu da se slikaju zajedno sa svojim koalicionim partnerima.

 2. sale kaže:

  Skupljanje jeftinih političkih poena. Koliko vidim i vi ste odjednom pokazali brigu „za našu decu“. Zbog tog slogana ste napadali druge a sad nevolju ove dece i njihovih roditelja i vi koristite. Ako ste znali za probleme na bazenu zašto niste reagovali na vreme. Naknadna pamet nikome ne koristi. Sada će verovatno krenuti salva uvreda u stilu evo ga bot, još jedna SNS-ovca i u sličnom stilu a ja sam potpuno apolotičan i zato sam kivan kada se ovakvi događaji koriste u političke svrhe.

 3. Roditelj kaže:

  @sale(pantelinac)
  Sedi.Jedan.Kakvi bre politicki poeni?Pa bezbednist dece ne sme da bude stranacko pitanje. Opet pokusavaju zataskati slucaj,ali ovaj put malo ce teze ici. Postavili SVM-SNS nestrucne kadrove da rade na takvom odgovornom mestu gde ima vise stotine deca na dan. Podrska za SSP i za raskrinkavanje ove mafije!
  A za sendvice znas vec kome da se javis.

 4. sale kaže:

  Ja sam svoje rekao. Šta ćete raditi ako se dokaže da je sve bilo onako kako to stoji u saopštenju JP „STADION“ odnosno ako je krivica na VK i trenerima. Da li ćete se nekome izviniti. Zašto uvek zdravo za gotovo prihvate prvu informaciju. Krivac postoji, pustite nadležne da utvrde šta se je tačno desilo i ko je odgovoran, a vaša nagađanja i naklapanja ostavite za poslepodnevnim kaficu sa komšijama. Strašno je ovo što se je desilo, ali svoje frustracije lečite kod nadležnih stručnjaka i ne preko dece.

 5. Anonimni kaže:

  Samo su nam jos vasa obacestenja potrebna.mnoooogo vi brinete za nasu decu

 6. General kaže:

  Ova stranka ( izdajnička – NATO) bolje da se ne oglašava. Hvala.

 7. realno kaže:

  Predlazem da se svi roditelji sa decom koja su imala ili potencijalno mogu imati problem vezano za hlor i bazen da se okupimo u Petak u 16h ispred ulaza bazena da dogovorimo dalju strategiju. Svi dobronamerni su dobrodosli.

 8. Roditelj kaže:

  @sale
  Rekao jesi i to je tvoje pravo a moje da ti kao roditelj deteta koje je tog dana bilo na licu mesta i dovelo svoje dete na glavni otvoren ulaz bez ikakvog obavestenja kazem da lupas gluposti solis rane roditelja cija su deca nastradala i sramis svoje pravo govora
  Sve sto je JKP izjavilo je LAŽ koja ce se nadam se i dokazati na sudu i odgovorni odgovarati

 9. Roditelj kaže:

  @sale(pantelinac) I ja sam svoje rekao. Izgleda da niste nista naucili na akademiji mladih lidera na Tresetistu. Krivite roditelje,klub,decu.Iz aviona se vidi da ste naprednjacki bot,bezali ste sa casova izgleda. Ucite na svojim greskama i drugi put mozda uspete da ubedite ljude da niste naprednjacki bot.

 10. BB kaže:

  @Roditelj
  Kako mislis da znas, a nisi ni svestan koliko ne znas

  Bolje se informisi.

 11. Anti General kaže:

  A ti majstore pod nazivom General mora da si neki kvazi srbin i patriota cim se hvatas za NATO… ratnik na baterije, sramoto

 12. sale kaže:

  @Roditelj
  Akademiju mladih lidera nikako nisam mogao pohađati jer sam u godinama koje ne priliče tome. Svoju profesionalnu i radnu karijeru sam davno izgradio i nije mi potrebno da se ikome dodvoravam i tako je gradim. Zbog toga što sam samo izneo svoje mišljenje i postavio neka pitanja te izneo dileme zasuste me drvljem i kamenjem. Vas kao roditelja razumem i u svom komentaru ja se nisam obraćao ni vama a još manje vašoj deci jer razumem kroz šta ste sve prošli. Pitao sam samo one koji zdravo za gotovo prihvataju svaku informaciju zašto to čine bez da su nadležne institucije utvrdile ko govori istinu. Ni jednog momenta nisam rekao da roditelji ne govorite istinu niti da je jedina istina sadržana u saopštenju JP. Obratio sam se ovima iz stranke koji tvrde da su problemi na bazenu uočeni i ranije i pitao ih gde su bili do sada. Zar za probleme vas i vaše dece ne snose krivicu i oni koji su sve to znali a ćutali su, ma ko to bio, rukovodstvo i radnici JP, političari, treneri pa čak i roditelji ( ma koliko ova konstatacija u vezi roditelja vas ljutila).

 13. Anonimni kaže:

  General patlidzan a ne patriota . Pun nam kofer takvih indijanaca

 14. Aronija kaže:

  @Sale
  „Nadležne institucije da rade svoj posao“, tako kažete.
  To je u Srbiji jedna ofucana parola, koju koristi predsednik i svi njegovi puleni.
  Kad bi mi imali institucije, one bi radile svoj posao, ali mi imamo jednog čoveka koji rešava sve. Jedina institucija je Gazela. Nestala dva minuta snimka sa rampe Doljevac, predsednik ih vidio, ali ne institucija. Kad se noću rušila Savamala, vezivani ljudi, zvana policija, gde je onda bila institucija. Prilikom pada helikoptera poginulo petero ljudi i dete, nikom ništa, bilo pa prošlo….
  U najčuvanijem zatvoru u BG, Šarić ima pet telefona i razvija biznis, Koluvija pušten, brani ga narodni poslanik……
  Da li ste Vi čuli za ove slučajeve, kad spominjete institucije, verovatno niste.

 15. Bogdan kaže:

  @Sale
  Obren Joksimovic like this.

 16. Dr kaže:

  Blokirajte ulaz u salu skupštine grada kada su svi na okupu i ubacite hlor da vidimo kako će reagovati. Možda na njih neće delovati. Debelokožci su to.

 17. Ljilja kaže:

  Krivicne prijave i otkaze smesta za odgovorne!!!

 18. Mirjana kaže:

  Pa od 2012.godine nije menjana voda u bazenu. Sipa se hlor-hemija i dospe vode da se izniveliše! Reče mi onaj punački ,što je kao zadužen za SiS (sve i svašta)

OSTAVITE KOMENTAR

26 + = 31

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: