Turci za subotičku Bolnicu

Zahvaljujući donaciji Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), Opšta bolnica Subotica dobiće dva savremena medicinska uređaja vredna oko 35.000 evra.

 

Delegacija ove agencije posetila je danas Suboticu, gde im je prijem priredio gradonačelnik Modest Dulić sa saradnicima.

 

Kako je nakon sastanka izjavio direktor Opšte bolnice u Subotici dr Goran Bićanin, bolnica će dobiti operativni mikroskop, koji će se koristiti za mikroskopskopske operacije, kao i aparat za ispitivanje poremećaja disanja tokom spavanja, u ukupnoj vrednosti od oko 35.000 evra.

 

“Očekujemo da će u naredne dve do tri nedelje oprema biti i isporučena, a koristićemo je za lečenje građana, ali i ispitivanja kao jedna od retkih zdravstvenih institucija u Srbiji”, rekao je Bićanin, zahvaljujući se donatorima.

Predstavnik turske agencije Emrah Ustaomer rekao je novinarima da ova agencija postoji od 1992. godine, ima 30 kancelarija u 26 zemalja, a u Srbiji postoji od 2009. godine.

 

U tom periodu, prema njegovim rečima, realizovali su niz projekata u sektoru zdravstva i obrazovanja.

 

Gradonačelnik Subotice zahvalio se gostima iz Turske na pomoći koja će biti upućena bolnici i celokupnoj pomoći ove agencije upućene Srbiji.

 

Dulić je naglasio da je sastanak iskorišćen kako bi se stepen saradnje Subotice i Turske podigao na viši nivo, kako bi se u narednim mesecima organizovao sastanak na nivou ambasadora i atašea za privredu, a u nastojanju da Subotica predstavi svoje potencijale turskim investitorima.

 

“Turski investitori nemaju dovoljno informacija o Srbiji, a samim tim i Subotici. Želimo da pojačamo aktivnosti na promociji naših potencijala u Turskoj jer imamo šta da ponudimo, o čemu svedoči ofanziva nemačkih i italijanskih investitora u našem gradu. Smatramo da bi turski privrednici ovde mogli da pronađu svoje mesto i interes, a to bi podiglo odnose naše dve zemlje”, naglasio je Dulić.

 

On je dodao da se vode i razgovori na temu nastupa ovdašnjih poljoprivrednika na velikim sajmovima poljoprivrede u Turskoj.

 

TanjugKOMENTARI

  1. gradjanin kaže:

    i debelo naplacivati od bolesnika

  2. zorandjala kaže:

    a gde je onaj sa komentarom ,MI NISMO BILI POD TURCIMA VEC POD AUSTOHUNGARIMA.

OSTAVITE KOMENTAR