Turijska „Kobasicijada“ promovisana u Subotici

Miris kobasica golicao je danas nozdrve Subotičana koji su u redu stajali kako bi ih kupili ili probali, bilo gotove, bilo sirove. Subotičani su i samo poznati kao kobasičari, već vekovima, ali ne propuštaju ni ponudu gostiju iz Turije.

Kobasičari iz Turije promocijama u više gradova pozivaju vojvođane da posete njihovu tradicionalnu kobasicijadu, od 23. do 25. februara. Više od 20 puta su se predstavili u Subotici, gde su ukusima predstavljali program manifestacije duge četiri decenije koja okuplja kobasičare sa svih strana. Kako proizvođače, tako i gurmane.

Izvor: RTV

“U petak nam je isto jedan lep dan, gde ćemo imati takmičarski deo pravljenja kobasica, gde će, u stvari, doći sve okolne države, iz regiona da se takmiče. Mi jesmo međunarodna manifestacija, tako da imamo četrdeset ekipa do sada prijavljenih, kobasičara iz regiona i iz Srbije”- ističe predsednik Udruženja “Kobasicijada” Željko Popić.

Ispoštovana je i tradicija doniranja kobasica Crvenom krstu, koji rukovodi programima Narodne kuhinje i Prihvatilišta za beskućnike.

“Nama je za jedno kuvanje potrebno preko 150 do 180 kilograma kobasica za, recimo, jedan pasulj ili paprikaš, ali naravno da i ovih 30 kilograma svežih kobasica, Turijskih, koje smo dobili danas će dobro doći i biće usmerene ka korisnicima Prihvatilišta najviše, a i Narodne kuhinje tokom narednih dana”- kaže Miodrag Varo iz Crvenog krsta Subotica.

Kobasicijada u Turiji i ove godine oboriće rekord u najdužoj kobasici koja će biti dugačka 2040 metara.

 

RTVKOMENTARI

  1. Oo kaže:

    Bez ukusa i mirisa. Steta bacenog novca. Samo ime i nista vise.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 45 = 48

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: