Turisti iz Kine „okupirali“ Suboticu

Subotica je sve popularnija destinacija za turiste iz Kine, što potvrđuju i podaci Turističke organizacije – u 2017. godini bili su na 17. mestu, dok su se u prošloj godini popeli na 4. po broju dolazaka. U prilog tvrdnji da smo za Kineze sve interesatniji, govori i interna statistka po kojoj 40 odsto stranih turista koji dođu  u Informativni centar, čine upravo turisti iz najmnogoljudnije zemlje na svetu.

Porodica Siem iz Šangaja u Subotici provodi jedan dan. Za naš grad su kažu čuli od prijatelja, koji su im preporučili da prilikom boravka u Srbiji posete i najseverniju tačku.

„Svima preporučujumo da dođu u Suboticu. Lepo je, jeftino, čak i u centru grada, a ljudi su prijateljski nastrojeni,“ kažu.

Šesnaestogodišnjim bliznakinjama se ipak najviše dopala hrana – u Evropu vole da dođu zbog pice i paste. Dan u Subotici korsite kako bi razgledali znamenitosti, a već uveče se vraćaju u Beograd, odakle idu put Crne Gore.

„Čuli smo da ovde veoma lepo i hteli smo da vidimo grad. Najviše nam se svidela Gradska kuća,“ dodaje Šada, jedan od sestara.

Kineski turisti, baš kao ova porodica, u Suboticu najčešće dolaze na dan do dva, a u Srbiju najviše zbog toga što im nije potrebna viza. Turistička organizacija Grada intenzivno radi na privlačenju Kineza, budući da je u prvoj polovini godine zabeležen je rast od čak 30 odsto dolazaka na nivou zemlje, kaže direktor, Aleksandar Medaković.

Zahvaljujući tesnoj saradnji sa turističkim organizacijama Srbije i Novog Sada,  Subotici je boravilo nekoliko grupa novinara, poput ekipe Čajna siks travel, televizije sa nacionalnom frevencijom, što je veoma dobar način za promociju destinacije, dodaje naš sagovrnik.

TV SuboticaKOMENTARI

  1. stormwatch kaže:

    Welcome to Subotica, dear Chinese friends!

    And please, would you like to spread the word to all of your friends and relatives about how Subotica is such a nice and peaceful place to start a new life! So why not come and live in this beautiful, well preserved historic town! Some 100.000 or more Chinese would surely help enriching Subotica’s already affluent culture legacy, and add even more to a exciting vibe of this true melting pot, where 21+ nations have been living in the utmost harmony, piece and tolerance for centuries! Gates of the town will always stand open 7/24 for the future Chinatown! WELCOME!

    歡迎! 請填充鎮!

OSTAVITE KOMENTAR