Turistička ponuda 555

“Ideja je da se tokom pet letnjih meseci, od maja do septembra, organizuje promotivna akcija i veliki broj naših ugostiteljskih objekata se odazvao. U tom periodu će biti odobreno: gratis noćenje za one koji ostvare pet noćenja, popust od 555 dinara na cenu smeštaja, pet odsto popusta na cenu izleta, odobriti pet besplatnih ulaznica ili obilazaka i slično”, rekla je  za zvanični sajt grada Subotica v. d. direktora Turističke organizacije grada Subotice Andrijane Balać.

palic-vodotoranj

“Odlično! 5!” naziv je kampanje sa kojom se predstavila Turistička organizacija Subotica na ovogodišnjem Sajmu turizma.

Na sajmu u Beogradu deljeni su promotivni materijali i promovisana je brošura sa celokupnom turističkom ponudom: “Subotica – Turistički vodič, Palić – Turistički vodič”.

 

RTVKOMENTARI

 1. Zsofikem kaže:

  Ovo samo uciteljica Andrijana Balac moze da osmisli! Ovakva inovativnost je prosto neverovatna!!! Svaka cast! Salim se, naravno.

 2. "fakultetske" petice kaže:

  Kao i toliko puta tokom minulih godina, i prošle godine je na sva zvona oglašen početak letnje turističke sezone na Paliću. Ipak, da li je baš sve bilo spremno kako je prethodno bilo najavljeno od strane (ne)odgovorne osobe iz JP “Park Palić”? Sudeći po, i dalje upitnom stanju Palića, pretenciozno nazvanog Biser Panona (stanje u Subotici ni za jotu nije ružičastije), već viđena šarena laža će po N-ti put biti plasirana savremenim globtroterima!?

  Jer, svaka laboratorijska analiza, ali i prosti uvid okomerom svakoga ko nije slep kod rođenih očiju, kategorični su da kvalitet vode u jezeru i dalje nije zadovoljavajući, te kao takva nije preporučljiva za kupanje. Zapravo, sme se, nije da se ne sme, ali isključivo na sopstvenu odgovornost, pa ko voli neka izvoli. Reklamacije se ne uvažavaju!

  Ako se i zanemari ta činjenica (a šta nam drugo preostaje?) pravdajući je isključivo višom silom omiljenim adutom za pokriće sopstvenog nemara, lako ćemo odnos prema ostalim bitnim “sitnicama” koje turistički život znače je, ipak, za svaku osudu.

  Kabine za presvlačenje na Muškom štrandu su decenijama ruinirane, drveni molo i kućica na njemu u tihom propadanju, dečji tobogan odavno van stroja kao i stolovi za stoni tenis i teren za odbojku…Odvodi ispod tuševa zagušeni, sportski tereni zarasli u korov, sprave za vežbanje u parku kod nekadašnjeg restorana “Fontana” neupotrebljive, javni toaleti /8/ zakatančeni, klupe rasturene ili, kao na potezu od Vodotornja do Velike Terase, odnosno od “krivine” na obali do Štranda dislocirane ko zna gde, zapušteno Vikend naselje iliti Zona sumraka “dušu dalo” za snimanje filmova strave i užasa…

  Zato nije ni čudo što turisti, kojih istini za volju ima, ali “u tragovima” laboratorijski rečeno, posle zatečenog stanja dijametralno suprotnog internet prezentaciji i promotivnim akcijama, ubrzo po dolasku petama daju vetra i obližnjim autoputem hitaju ka uređenijim destinacijama. Ili parafrazirajući jednog davno beše subjekta; veni, vidi…- pobegoh glavom bez obzira.

  Može se, i mora se drugačije sa opštim zajedničkim dobrom. Osim, naravno, ako nisu u pitanju kakve “igre” koje nemaju ništa zajedničko sa olimpijskim geslom. U slučaju da je tako, za očekivati je da, umesto pištaljke, drveni čekić sudije označi kraj takvom ponašanju. Što pre, tim bolje.

 3. easy58 kaže:

  Kampanje, promocije i deljenje brošura su isplativ posao a pri tom ne treba ni priprditi stvarnom stanju i malo poraditi na tome da se ne razočaraju turisti koji dođu zato što ne mogu da poveruju glasinama o ruiniranom, nekad predivnom, delu Palića. Verovatno još nije sve preneseno u vlasnistvo ovih čireva na guzici i kvazi dobročinitelja koji ipak iskamče poneki milion na te besmislene projekte pa je uređenje vikend dela Palića na pooočeku a ovaj deo sa razglednica funkcioniše sasvim dovoljno za lokal mafioze. Kad se bude, ako bude, revitalizovalo vikend naselje o trošku građana grada, biće klanja i otimanja oko vlasnišva izmeđ već veoma dobro poznatih gamadi i ˝moćnika˝ a voda Palića ko i svaka voda može uvek da se opore i sa par tabli i internet promocije označi kao najčistija uz potvrdu nekih “validnih stručnjaka” a da pri tom ostane takva kakva je i bila samo malo profiltrirana kroz nešto donatorskih eura, Sve se radi samo ne ono stvarno, mislim na stvarno uređenje i stvarno pravljenje programa koji privlače putnike namernike i njihovo zadovoljavanje a ovaj program pet pa gratis gubi smisao kad pogledamo CENE provoda u okolini i kvalitet pruženih usluga ali bože moj i ovo je ideja sa pratećom dokumentacijom koja se i te kako debelo naplati!!!!!!!!!!!

 4. par reči... kaže:

  @EASY58-Onomad pre nekih godinu-dve, po gradu i okolnim selima se odvijala velika kampanja podele letaka. Jedna lokal patriotska stranka kako je jača autonomaška stranka zove “sekta” na čelu sa svojom sada već bivšom predsednicom i preletačicom, je delila leteke. Napisaste unosan posao. Ma dajte unosan posao. Ko je sve delio i za čega SRAMOTA-u jednom od sela su ispred prodavnice kupili ljude u pijanom stanju i za litar rakije ih slali da dele letke. EASY dalekoooooooooo je od dobro plaćenog posla ta podela letaka mislim na politički propagandni materijal ali nisu daleko ni oni koji daju 0,80 para po letku.

OSTAVITE KOMENTAR