Turistički info punkt na Horgošu

Turisti koji dolaze u Srbiji sada će moći i da se o turističkim potencijalima informišu na novopostavljenom turističkom info – punktu na graničnom prelazu Horgoš. Info punkt je postavljen u prostoru u kome se nalaze pošta, banka i špedicija na graničnom prelazu Horgoš.

.

Biće to prilika da se turisti dok čekaju da kupe vinjete ili plate osiguranje informišu  o turističkim mogućnostima  naše zemlje. Na info stubu postavljene su turističke karte i druge brošure na srpskom, engleskom i mađarskom jeziku. Info punk je online 24 časa.

.

– Turistički info punkovi su postavljeni u drugim gradovima Srbije i veoma je bitno da se stranci upoznaju sa turističkim potencijalima, jer mogu da odluče da se zadrže nešto duže u Srbiji – rekao je državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Goran Petković.

Pored toga, postavljeni su i bilbordi dobrodošlice. Ova investicija staje milion dinara a u organizaciji postavljanja servisne turističke signalizacije su Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Subotice.

 
KOMENTARI

 1. Turista kaže:

  Bravo Bravo !

 2. boki kaže:

  Mislim da i u Subotici generalno fali putokaza-info tabli pogotovo na ulicama Beogradski put, Maksima Gorkog, Senćanski put, Segedinski put, Somborski put, i Karađorđev put.
  Zatim bi trebalo da se obeleži put od navedenih ulica prema Hali Sportova. i verovatno ima tog još…

 3. djomla kaže:

  Ne znam dokle se stiglo sa ovim, ali postoji plan. Valjda se trenutno radi projekat, a od jeseni ide postavljanje tabli…

  Turistička signalizacija i Kongresni biro uskoro u Subotici

 4. Dreamgirl kaže:

  Trenutno se radi na izradi projekta za postavljanje signalizacije za označavanje vinskog puta i vođenje turističkog saobraćaja. Nakon nekih mesec dana vršiće se postavljanje celokupne vinske signalizacije i postavljanje turističke signlaizacije, ali u ovoj fazi samo u pešačkoj zoni, za šta je i obezbeđen novac od Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja za ovu godinu. Ostali deo turističke signalizacije ostaje da Turistička organizacija uradi sledeće godine.

 5. Lola kaže:

  Treba sve preduzeti da se privuku i informišu turisti. Vidi se da se na tome dosta radi i ulaže. Fotografija ispod teksta potvrđuje moje mišljenje, da se žene bolje snalaze uopšte.

 6. miki evetovic kaže:

  gledam na fotografiji petoricu mladića i razmišljam da li su bili u gradu,talnije u užem centru i pogledali stanje javnih toaleta. ako je taj poziv DOBRO DOŠLi zaista od srca i ozbiljan onda sam poziv nije dovoljan. ne želim da polemiziram o ovoj temi jer je ona do kosti oglodana na forumima gde se o o ovome trebalo već davno odlučiti.prosto nameće se pitanje može li grad od 150.000 stanovnika imati jedan poluispravan javni toalet uzimajući u obzir sve manifestacije koje se godišnje dešavaju na javnim prostorima u centru. sastavni deo priče o dobrodoplici je da putnicima i turistaima u prolazu ali i sugrađanima omogućite uljudan boravak na gradskim ulicama i trgovima.
  o tome koliko je puta ovo bila tema u Direkciji i kod gradonačelnika bolje nekom drugom prilikom. a para je bilo u ministarstvu za reg. razvoj i turizam. namenska sredstva oko 90 miliona i mi nismo uzeli ni krajcaru. inat nekoliko bandoglavih ljudi na vlasti je prevagnuo da to ostavimo jer to nije tema.

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: