Turistički info punkt na Horgošu

Turisti koji dolaze u Srbiji sada će moći i da se o turističkim potencijalima informišu na novopostavljenom turističkom info – punktu na graničnom prelazu Horgoš. Info punkt je postavljen u prostoru u kome se nalaze pošta, banka i špedicija na graničnom prelazu Horgoš.

.

Biće to prilika da se turisti dok čekaju da kupe vinjete ili plate osiguranje informišu  o turističkim mogućnostima  naše zemlje. Na info stubu postavljene su turističke karte i druge brošure na srpskom, engleskom i mađarskom jeziku. Info punk je online 24 časa.

.

– Turistički info punkovi su postavljeni u drugim gradovima Srbije i veoma je bitno da se stranci upoznaju sa turističkim potencijalima, jer mogu da odluče da se zadrže nešto duže u Srbiji – rekao je državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Goran Petković.

Pored toga, postavljeni su i bilbordi dobrodošlice. Ova investicija staje milion dinara a u organizaciji postavljanja servisne turističke signalizacije su Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Subotice.

 
KOMENTARI

 1. Turista kaže:

  Bravo Bravo !

 2. boki kaže:

  Mislim da i u Subotici generalno fali putokaza-info tabli pogotovo na ulicama Beogradski put, Maksima Gorkog, Senćanski put, Segedinski put, Somborski put, i Karađorđev put.
  Zatim bi trebalo da se obeleži put od navedenih ulica prema Hali Sportova. i verovatno ima tog još…

 3. djomla kaže:

  Ne znam dokle se stiglo sa ovim, ali postoji plan. Valjda se trenutno radi projekat, a od jeseni ide postavljanje tabli…

  Turistička signalizacija i Kongresni biro uskoro u Subotici

 4. Dreamgirl kaže:

  Trenutno se radi na izradi projekta za postavljanje signalizacije za označavanje vinskog puta i vođenje turističkog saobraćaja. Nakon nekih mesec dana vršiće se postavljanje celokupne vinske signalizacije i postavljanje turističke signlaizacije, ali u ovoj fazi samo u pešačkoj zoni, za šta je i obezbeđen novac od Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja za ovu godinu. Ostali deo turističke signalizacije ostaje da Turistička organizacija uradi sledeće godine.

 5. Lola kaže:

  Treba sve preduzeti da se privuku i informišu turisti. Vidi se da se na tome dosta radi i ulaže. Fotografija ispod teksta potvrđuje moje mišljenje, da se žene bolje snalaze uopšte.

 6. miki evetovic kaže:

  gledam na fotografiji petoricu mladića i razmišljam da li su bili u gradu,talnije u užem centru i pogledali stanje javnih toaleta. ako je taj poziv DOBRO DOŠLi zaista od srca i ozbiljan onda sam poziv nije dovoljan. ne želim da polemiziram o ovoj temi jer je ona do kosti oglodana na forumima gde se o o ovome trebalo već davno odlučiti.prosto nameće se pitanje može li grad od 150.000 stanovnika imati jedan poluispravan javni toalet uzimajući u obzir sve manifestacije koje se godišnje dešavaju na javnim prostorima u centru. sastavni deo priče o dobrodoplici je da putnicima i turistaima u prolazu ali i sugrađanima omogućite uljudan boravak na gradskim ulicama i trgovima.
  o tome koliko je puta ovo bila tema u Direkciji i kod gradonačelnika bolje nekom drugom prilikom. a para je bilo u ministarstvu za reg. razvoj i turizam. namenska sredstva oko 90 miliona i mi nismo uzeli ni krajcaru. inat nekoliko bandoglavih ljudi na vlasti je prevagnuo da to ostavimo jer to nije tema.

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: