Turistički radnici izgradili odmorišta za piknik u okolini jezera Palić i Ludaš

Ukoliko želite da upoznate prirodna dobra oko Subotice, najbolje sredstvo za to je bicikl. Koristeći sredstva fondova prekogranične i međunarodne saradnje, turistički radnici Subotice uspeli su da izgrade više odmorišta za piknik i informativnih tabli u okolini jezera Palić i Ludaš. Zahvaljujući tome, ova prirodna okruženja mogu bolje da se predstave zainteresovanim rekreativcima.

Iako dan nije bio najbolji za piknik, dobra je vest da su rekreativci iz Subotice i okoline dobili još jedno odmorište za piknik u okolini zaštićenih prirodnih dobara Palić i Ludaš. Ovo konkretno, zajedno sa infotablom koja turistima pruža informacije o tome šta bi još mogli da posete tokom jedne vožnje biciklom, izgrađeno je u sklopu prekogranične saradnje nevladinih organizacija Srbije i Hrvatske.

“Na taj način mi ćemo dobiti jedan jako lep sklop za bicikliste, turiste, pešake, pa i za lokalno stanovništvo, i za omladinu i decu koji žele da upoznaju ovaj biodiverzitet”, smatra Izabel Lanji Hnis iz Turističkog klastera mikroregije Subotica-Palić.

Slična odmorišta i info table postavljene su kako kroz ovaj, tako i kroz projekat koji realizuje Javno preduzeće Palić Ludaš uz finansijsku podršku Nemačke razvojne banke.

“Prvo je neophodno izgraditi te preduslove koji omogućavaju da se sam Palić, Ludaš, a time i Subotica prepozna kao turistička regija na jednom višem i kvalitetnijem nivou. I kada imamo označene sve te staze, tada možemo da se umrežavamo i sa ostalim regionima, što sa mađarske, što sa hrvatske strane”, ocenila je turistička radnica Jadranka Stantić.

Još jedna dobra vest za bicikliste biće krajem ovog meseca, za kada je zakazano otvaranje još jednog odmorišta namenjenog upravo njima, a koje će imati i osmatračnicu, s obzirom da se nalazi u području u kojem, zahvaljujući zaštiti, caruju ptice. Prethodno su izgrađeni kilometri biciklističkih staza u okvioru prekogranične saradnje sa Mađarskom.

RTVKOMENTARI

  1. Imri. kaže:

    Sumnjam de će itko iz strane Hrvatske želi da dođe u Srbiji .Naime procedura sa pandemijom i maltretiranja sa online prijavama za za medicinski nadzor i policijskim praćenjem u stilu gestapa…
    Vučićeva srpska vlada ne gleda blagoklono na odlaženje svojih građana u inostranstvo . Gestapovci nisu bili demokrati …

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 3 =