U bolnici kritično, otvoren Kovid 3

U Opštoj bolnici Subotica situaciju ocenjuju kao kritičnu – zbog kovida je hospitalizovano 192 pacijenta, 14 se nalazi na respiratorima, a zbog sve većeg pritiska proradio je i Kovid 3 u centralnoj zgradi ustanove. Prema rečima epidemiologa i pomoćnika direktora, dr Gordane Krtinić, broj prijema u odnosu na otpuste svakog dana je veći za trećinu, dok se u respiratornoj ambulanti dnevno obavi po 100 pregleda.

Četvrti sprat Opšte bolnice pre tri dana postao je Kovid 3, čime je crvena zona proširena i na centralnu zgradu, što do sada nije bio slučaj.

Kako ističe dr Krtinić, zdravstveno soblje čini krajnje napore u radu sa kovid pacijentima, a zbog sve većeg pritiska, sve ih više prelazi u rad u crvenoj zoni.

Kako ističe naša sagovornica, za sada se dobro drže i veoma mali broj njih je oboleo ili se nalazi u izolaciji.

TV Subotica


KOMENTARI

 1. Pera kaže:

  Nadaleko poznata institucija. Po lošem.

 2. JaPaja kaže:

  @Pera
  Pero zar nemaš ni za participaciju?

 3. Jelena kaže:

  Džabe se trudite draga doktorka, ovaj narod ne ume da razume kulturan apel i vapaj da nabijete te proklete maske na NOS i USTA, oni će rađe na respirator, da dišu svež O2. Uskoro neće imati ko da pritisne dugme na tom respiratoru ako ovako nastave da se ponašaju. Tragedija kaliko je ogroman broj nesavesnog sveta . Žao mi je svih medicinara, gore u paklu, a vi neki, žurkajte, pijte kafu, družite se… Strasnooooo

 4. Pera kaže:

  @JaPaja

  Hvala za satanizaciju i “dobročinstva” tzv. zvanične medicine.

OSTAVITE KOMENTAR