U bolnici u Subotici tri pacijenta obolela od Kovid-19

U opštoj bolnici u Subotici trenutno su smeštena tri pacijenta obolela od Kovid devetnaest.

Gostujući u emisiji “Dobro jutro, Vojvodino” Radio-televizije Vojvodine, pomoćnica direktora Opšte bolnice u Subotici doktorka Gordana Krtinić ocenila je da je epidemiološka situacija u Subotici još uvek bolja u odnosu na druge gradove.

“Do srede mi praktično nismo imali ni jednog pacijenta, ni jednog pozitivnog nismo registrovali skoro dve nedelje. Od srede imamo na teritoriji Subotice, do sada, osam pi-si-ar potvrđenih slučajeva. Od toga su četiri pacijenta hospitalizovana u našu ustanovu i jedan pacijent je već juče prebačen u tercijarnu zdravstvenu ustanovu, ali zbog drugih zdravstvenih rizika”, rekla je Krtinić.

Ona je dodala da raste i broj pacijenata koji se javljaju u Kovid ambulantu, jer je do prošle nedelje bilo do pet pacijenata dnevno, a već tokom vikenda se javilo dvadesetak pacijenata.

“Situacija je u skladu sa očekivanim. Virus cirkuliše i ne možemo biti izolovano ostrvo. Naravno da ćemo imati bolju situaciju ukoliko se građani budu pridržavali strogo propisanih mera, nošenja maski – ja apelujem zaista – i na otvorenom, gde god su gužve u gradu i čeka se u redovima, po preporuci kriznog štaba da se maske nose, u zatvorenom prostoru takođe apsolutno izbegavati bilo kakva okupljanja i bilo kakve situacije u kojima boravi u zatvorenom više ljudi, na radnim mestima što češće provetravati prostorije i nositi maske”, rekla je ona i podvukla da stabilnost situacije zavisi od discipline.

Nakon stabilizacije epidemiološke situacije početkom septembra zdravstveni radnici su cirkularno upućivani na odmore i po njenoj oceni bolnica je i kadrovski i tehnički spremna za novi talas epidemije.

RTVKOMENTARI

 1. (ba)laban kaže:

  Niko nikom više ne veruje iz opravdanih razloga. Toliko laži i kontradiktornosti izlazi iz usta zvaničnika da ne znaš ni na šta od ponuđenog možeš da se osloniš.

  Testovi su otprilike na istom nivou poverenja kog građana. Npr. moj drug je testiran PCR testom za potrebe izlaska iz Srbije, a ulaska u jednu zapadnu državu. Test je bio pozitivan, a nakon 2 (dva) i ponovo nakon 4 (četiri) dana je samoinicijativno i o svom trošku uradio dva testa i bio na oba NEGATIVAN.

  Ne verujte više ničemu! Perite ruke i nemojte da se međusobno pljujete i nećete imati problema. Oni koji su imali higijenske navike i ranije, verovatno da se i sada istih pridržavaju, a oni koji nisu će, bez obzira na koronu, svakako da pocrkaju od boleština izazvanih nehigijenom. Toga je bilo i ranije, ali nismo imali koronu na repertoaru.

 2. inge kaže:

  @ (ba)laban ; Higijena…??? Gde na Subotičkom Buvjaku ? Već traje ova Korona histerija a na Subotičkom Buvjaku niko od merodavnih sanitarnih inspektora nije zatvorio ni jednu radnju-pačanjaru iako nemaju sanitarne prostorije gde bi mogli da operu rke ,nemaju sanitarne prostorije sa nužničkom kabinom.Hrana ,pečeno meso se priprema na otvorenom prostoru na dohvat ostalih učesnika na toj tržnici. Na pedesetak metara se nalazi velik kontajner gde se baca sve i svašta od papirnih ambalaža ,otpada i zaostale hrane iz tih pečenjara.
  Često iz tog kontajnera na više desetine metara curi otpadni talog ,naravno i to nedeljima dok smrad natera zvaničnike tržnice da posipaju krečom to mesto. Ali slično je sa ostalim otvorenim i zatvorenim pečenjarama u gradu.
  Ove činjenice ne nerviraju epidemiloške ‘stručnjake’ ,ali okupljanje u adekvatnim ugostiteljskim lokalima da. Već sada nagoveštavaju zabranu slavja Nove godine ,Božića.Ali ih ne zabrinjavaju nehigijenski uslovi na tržnicama gde praktički ljudi se odečom i golim rukama se ‘češaju’ o hranu koja im je ponuđena na tim detinacijama …A pranje ruke…je samo ‘enigma’…

 3. krass1 kaže:

  @inge…I šta Ti to govori?
  Odgovoriću ja. ..Govori da virusa u stvari ni nema.
  Ima samo priče oko virusa, tj. projekta zvanog Covi 19. nakon kojaga treba da se smanji ljudska populacija na planeti Zemlji za oko dve trećine. A možda i više.

 4. amacak kaže:

  “Ima samo priče oko virusa, tj. projekta zvanog Covi 19. nakon kojaga treba da se smanji ljudska populacija na planeti Zemlji za oko dve trećine. A možda i više.”

  kako će projekt Covi 19 će pobiti 5 milijardi ljudi, a možda i više, ako nema virusa?

 5. Mijo kaže:

  Bože,kakvih budala ovde ima?!Kaže da virusa ni nema a istovremeno da je plan da se smanji ljudska populacija projektom Covid 19?Pa onda na koji način taj projekat deluje ako nema virusa?Jel taj čovek ima mozga?

 6. Ledenjak kaže:

  @inge Zvanično, tj taji se, troje zaposlenih naplaćivača je imalo do sada covid u tržnici Trenutni i bivši broj zaraženih na tezganma nije poznat. Naredjenje je da se o tome ne priča tako da ovo što sam izneo biće demantovano Ako imaju hrabrosti neka javno iznesu podatke koliko i kada je bilo zaraženih I naravno šta će učiniti da to leglo smrada prljavštine i zaraze dovedu u neke normalne okvire

 7. Prosek kaže:

  A koliko ih je od obicnog gripa i da li ih ima da usporedimo ?

 8. jovan kaže:

  Sta se pravite ludi, na Palicu je za vikend u lokalu bila ziva muzika, slavilo se i niko nije imao zastitnu masku a zasto on moze pa samo zato sto je spediter i moze kako hoce…

 9. Medicinar kaže:

  @ amacak : Vrlo jednostavno ,naime već sada ne leče ljude od raznih hroničnih bolesti a koji se mogu uspešno lečiti kao na primer srčane i razne vaskularne bolesti ,bolesti srca ,bolesti pluća , bolesti poput cancera,šećera i drugih . Da bi se lečio danas od mnogih bolesti izmislili su listu čekanja…a čekanje na lečenje možeš zaboraviti -možeš samo čekati smrt. A Kovid 19 je tu da se ostali bolesti ne leče adekvatno i paravovremeno. Lekari i medicinsko osoblje ne prima više pacijente jer je im u prednost kovid 19. Ali zato primaju plate koje im obezbeđuju poreski obveznici i zdrastveni usiguranici koji izdvajaju ne baš mali iznos od svojih mesečnih primanja. Ako želiš da se lečiš moraš imati dobre veze i poznanstva ,ili da odeš privatno da se lečiš i posebno da platiš to lečenje. Javna je tajna da mnogi medicinski radnici i lekari rade privatno u svojim ordinacijama ,a koriste medicinsku logistiku državnih medicinskih ustanova…I dotle obični srpski ‘smrtnici’ danima ,nedeljama mogu čekati da budu primljeni na pregled…čekati ,čekati i čekati dok sami ne odustaju od toga…

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 1 =